Retea de traficanți de minori destructurată de DIICOT

rps20150311_091304

La data de 07.01.2016, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor COROI DOINIŢA ANDREEA,  PÎRŞU ŞTEFAN FĂGEL şi SAIC IONUŢ TICU pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.
În cauză  există suspiciunea rezonabilă că   în perioada 2014 – 2015,  inculpaţii au  recrutat şi adăpostit trei minore, având vârste cuprinse între 13 şi 17 ani şi pe care le-a determinat prin  agresiuni fizice repetate şi  ameninţări să practice prostituţia în folosul lor.
La data de 8.01.2016 Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor  COROI  DOINIŢA ANDREEA,  PÎRŞU ŞTEFAN FĂGEL şi SAIC IONUŢ TICU pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.
Activităţile s-au desfăşurat  cu sprijinul  Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.