Rețeta chimiștilor-Cum să faci corect mujdeiul de usturoi

Specialiştii în chimie explică ce substanţe benefice pentru organism conţine usturoiul zdrobit şi ce efecte negative poate avea banala sare de bucătărie asupra acestui sos. Absolut suprinzător, singurul ingredient pe care chimiştii nu-l recomandă pentru mujdei este banala sare.

„În usturoi există două substanţe: aliina şi alinaza. Ele sunt despărţite de o membrană fină şi nu interacţionează în mod obişnuit. Atunci când pisezi usturoiul în intenţia de a face un mujdei, membrana de care vorbeam se sparge, iar cele doua substanţe interacţionează şi formează o substanţă fenomenală care se numeşte alicina şi care are efecte benefice extraordinare asupra corpului uman”, spune chimistul Ștefan Manea, potrivit adevarul.ro.

Întrebarea este de ce nu se pune sare în mujdei: „Pentru că i se distrug pe loc şi ireversibil enzimele şi în loc să ne fie de ajutor, substanţa formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru”, explică Manea.