Reținut de polițiștii din Petroșani

Casian Staiculescu de la SC.Kasiani Metal.SRL a fost ridicat de la primele ore ale dimineții de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Valea Jiului pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

În data de 27.06.2016, poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Valea Jiului au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui suspect în vârstă de 53 de ani, din judeţul Gorj, de unde au ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.
De asemenea, în baza unui mandat de aducere, suspectul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Petroşani, în vederea audierii, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că suspectul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Petroşani, în perioada 2011 – martie 2014, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, în mod fictiv, achiziţii de mărfuri şi servicii de la alte societăți comerciale din ţară, societăţi care nu au declarat livrări sau servicii către societatea administrată de suspect, deducându-și astfel, în mod ilegal, impozitele faţă de bugetul de stat.
De asemenea, în perioada 01.01.2012 – 04.11.2014, suspectul, prin intermediul conturilor deschise în numele societăţii, a retras în numerar diferite sume de bani provenind din relaţii comerciale fictive cu alte două societăți comerciale, respectiv a transferat sume de bani proveniţi din operaţiuni economice ilicite în favoarea altei societăţi comerciale, de unde, ulterior, sumele de bani au fost retrase în numerar. Pentru a conferi legitimitate retragerilor de numerar din conturile societăţii pe care o administra, suspectul a prezentat unităţilor bancare, ca documente justificative, borderouri de achiziţii fictive de fier vechi.
Din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a suspectului este de peste 3.589.000 de lei.