RUGBY: Tigrii atacă semifinala Cupei cu cinci noi transferuri

Înaintea duelului de sâmbătă, cu Steaua, CSM București și-a întărit echipa

Conducătorii clubului din capitală au profitat din plin de pauza competițională și s-au mișcat pe piața transferurilor, întărind echipa. Astfel, după ce acum aproape două săptămâni l-au adus pe internaționalul Johannes van Heerden, acum, înainte de duelul cu Steaua, din Cupa României, “tigrii” au mai perfectat cinci mutări: Cristian Ionescu (venit din liga a treia franceză), Andrei Toader (jucător adus de la Iași), georgianul Davit Gigauri și sud-africanii Danie Faasen (care a mai făcut parte din lotul CSM-ului anul trecut) și James Wheeler.

Echipa pregătită de Eugen Apjok se află la un pas de semifinalele Cupei României, iar meciul de sâmbătă, cu Steaua, este unul extrem de important prin prisma clasamentului. “Tigrii” sunt pe locul doi, la 3 puncte în urma celor de la Baia Mare, tot atâtea în fața celor de la Timișoara Saracens și patru față de “roș-albaștrii”. Primele patru echipe merg în semifinalele, iar acolo se întâlnesc locurile 1-3 și 2-4. În plus, ocupantele primelor două poziții beneficiază de avantajul de a disputa pe teren propriu meciul pentru calificarea în finala Cupei României. 

Debutează contra fostei echipe

Talonerul Cristian Ionescu a ales să revină în România după o experiență petrecută în liga a treia franceză. “Mi-era foarte dor de țară, de aceea m-am întors, dar perioada petrecută în Franța m-a ajutat să mă dezvolt pe toate planurile, a fost o experiență de viață folositoare din toate punctele de vedere”, a explicat sportivul. La 30 de ani, noua achiziție a “tigrilor” va debuta tocmai împotriva fostei sale echipe, Steaua, în meciul de sâmbătă, din Cupa României. “Sunt foarte bucuros că am ajuns la CSM, echipă cu care sper să ne îndeplinim obiectivele. Îmi doresc să evoluez contra Stelei, echipa la care am jucat o perioadă. Le știu jocul, se bazează mult pe viteză în atac. Noi, însă putem domina pe pachetul de înaintare. Nu ne menajăm deloc între noi la antrenamente, pentru a nu menaja nici adversarul’, a spus noul rugbyst de la CSM București. Ionescu a venit cu gânduri mari la echipa aflată acum pe locul doi în clasamentul Cupei României: “Orice trofeu este un obiectiv pentru toți jucătorii din acest club și ne dorim să câștigăm Cupa României. Important este să joc cât mai bine și să-mi aduc aportul la echipă”.

Sud-africanul Wheeler, pariul “tigrilor”

La 21 de ani, James Wheeler este la prima sa aventură de profesionist în afara țării sale. Sud-africanul, considerat unul dintre cei mai de viitor rugbyști ai noului val, a mărturisit că este extrem de încântat de transfer: “Toată lumea m-a primit bine, au fost prietenoși. Este bine că la echipă sunt jucători de mai multe naționalități și-mi este ușor că vorbesc toți engleză”. Încântat de ceea ce a găsit la București, Wheeler și-a făcut planuri pe termen lung în țara noastră, gândindu-se chiar la a face parte din prima reprezentativă a “stejarilor”: “ Rugbyul este un sport în creștere în România. Vreau să mă dezvolt ca jucător, să muncesc bine, să-mi fac un nume și să ajut CSM-ul cât pot de mult. Dacă muncesc cum trebuie, aș putea ajunge să joc și pentru naționala României”. Aripa “tigrilor” abia așteaptă primul meci, cel cu Steaua, din Cupa României: ”Colegii mi-au spus că va fi un meci greu cu Steaua, dar dacă respectăm ceea ce ne-am propus, cu siguranță vom face un rezultat bun”