RUGBY "Tigrii" caută primul trofeu din istorie!

Adrian Ion, căpitanul rugbyștilor de la CSM București, anunță că a venit timpul ca ”tigrii” să-și adjudece primul trofeu din istoria clubului.

Finala Cupei României are loc sâmbătă, 31 martie, la Cluj, pe stadionul Iuliu Hațieganu, de la ora 11.00.  CSM București a ajuns pentru prima dată în ultimul act al competiției, după ce a trecut în semifinale de Timișoara Saracens, scor 27-22. CSM Știința Baia Mare s-a calificat în finală învingând Steaua, 16-7.
Rugbyștii de la CSM București sunt în fața unui moment extrem de important. Vor juca la Cluj, contra celor de la Baia Mare, cu trofeul Cupei României pe masă.  Pentru „tigrii” ar fi primul trofeu din istorie, iar jucătorii conduși din teren de căpitanul Adrian Ion au mărturisit că s-au antrenat în ultima perioadă cu gândul doar la succesul din finală.
”Suntem pregătiți de luptă”, spun, la unison, sportivii de la CSM București. Ajunși în ultimul act al Cupei României după ce au eliminat Timișoara Saracens, câștigătoarea ultimelor trei ediții ale competiției, ”tigrii” au un moral excelent înaintea jocului cu Baia Mare. ”Am profitat de cele două săptămâni de pauză, ne-am antrenat cu gândul la finală și la faptul că vrem să aducem Cupa acasă. Am avut două meciuri grele, Steaua și Timișoara, dar am avut timp să ne revenim, toți suntem concentrați, refăcuți din punct de vedere fizic și gata să câștigăm Cupa. Va fi un meci greu, vom da totul pentru a învinge. Ne dorim foarte mult, ar fi un plus și pentru noi, răsplata noastră după perioada grea de pregătire și anii de muncă, plus pentru club, care merită să aibă în vitrină un trofeu adus de secția de rugby. Suntem conectați, este o finală, o sărbătoare, abia așteptăm să jucăm. Am muncit mult să ajungem aici, suntem pregătiți”, a spus căpitanul „tigrilor”, Adrian Ion.
Van Heerden va debuta contra fostei sale formații
Pentru internaționalul Johannes van Heerden, meciul cu Baia Mare are o semnificație aparte. În primul rând, rugbystul va debuta la CSM București, echipă pentru care nu a apucat să joace până acum, el fiind implicat în acțiunile primei reprezentative a României. Apoi, el va fi sâmbătă față în față cu foștii săi coechipieri, cu care a împărțit vestiarul în ultimele cinci sezoane.  ”M-am odihnit după meciurile grele pe care le-am avut la naționala României. Sunt bine acum, refăcut din punct de vedere fizic și nerăbdător să joc finala Cupei României. Va fi un meci special pentru mine. Am vorbit cu foștii mei colegi, mi-au zis că abia așteaptă și ei meciul. În teren suntem dușmani, dar în afară, după ce se termină partida, suntem prieteni”, a mărturisit el.  Van Heerden a pus umărul la alegerea strategiei pentru finală:” Știu tot ce fac ei, cum joacă la margine, cine intră cu balonul mai mult, le-am dat informațiile colegilor mei. Toată lumea să mizeze pe CSM în meciul de sâmbătă. Am câștigat Cupa cu Baia Mare, dar îmi doresc să o câștig și cu CSM”.
Apjok: „Sunt mândru că am antrenat toți jucătorii care vor juca în finală!”
Nu doar pentru Johannes van Heerden întâlnirea cu Baia Mare este una specială. Eugen Apjok, antrenorul ”tigrilor”, i-a pregătit pe băimăreni aproape 14 ani, timp în care a câștigat de patru ori titlul de campion, o dată Cupa Regelui și de două ori Cupa României.  ”E o mare satisfacție și mândrie să știu că i-am antrenat pe toți jucătorii care vor fi pe teren în finală, înseamnă că am făcut bine tot ce am făcut”, a spus tehnicianul. Apjok crede că meciul este deschis oricărui rezultat și nu vede un avantaj major faptul că el cunoaște bine adversarul:” Trebuie să ne bucurăm că disputăm această finală. Este vorba despre ce putem face noi, nu m-am concentrat pe ceea ce face Baia Mare. Sunt 8-9 luni de când am plecat de acolo, antrenorul lor a schimbat multe de atunci. Dacă reușim să punem două reprize cap la cap, să jucăm așa cum am făcut-o în a doua parte a meciului cu Steaua și prima cu Timișoara, atunci va depinde doar de noi. Băieții sunt dornici de a juca, sunt entuziaști. Baia Mare are mai multă experiență, au disputat multe finale, dar avem și noi jucători cu experiență care vin de la alte echipe, unde au avut parte de astfel de meciuri. În plus, sunt ceilalți jucători, care sunt flămânzi după trofee. Asta poate fi un avantaj pentru noi, dorința de a câștiga primul trofeu la rugby din istoria clubului. La fel mi s-a întâmplat și când antrenam la Baia Mare, la prima finală jucată… dorința jucătorilor îi poate face să-și împingă limitele, să evolueze peste ceea ce cred ei că pot”.