Rușine Poliția Petroșani! Unde-i ”Siguranța și Încrederea”? VIDEO

Într-un municipiu în care au loc frecvente infracțiuni, de la spargeri, tâlhării, abuzuri sexuale asupra minorilor, furturi cu nemiluita, polițiștii ar trebui să fie în permanență în alertă.

Nu vă faceți iluzii, toate de mai sus sunt frecvente, deși Biroul de Presă al IPJ Hunedoara nu le aduce în atenția publică sub diferite pretexte. Cel mai adesea invocat fiind legat de ”periclitarea anchetei”.

Într-un asemenea municipiu ”greu” din punct de vedere infracțional, oamenii legii ar trebui să fie pavăza noastră, dar iarăși vorbim de o iluzie. În ciuda faptului că sunt bine plătiți din banul public, adică din contribuțiile noastre, unii polițiști mimează munca.

Asta am pățit și noi într-un cartier cu multe probleme, unde polițiștii par a intra doar dacă li se dă voie. Când intră nu au pic de autoritate și fug cât mai repede. Așa s-a întâmplat și zilele trecute când am mers să ajutăm câteva familii copleșite de răufăcători. Oamenii au apelat la noi în disperare de cauză, pentru că, surpriză, la Poliția Petroșani n-au prea găsit ajutor. Au sunat ei și prin SNAU 112, au încercat să-și găsească apărare în instituția statului, așa cum era firesc. Noi, cei de Observatorul Național, am dat curs solicitării și chiar am reușit să-i ajutăm, dar cum era normal am alertat și Poliția Petroșani, pentru a lua măsuri împotriva celor vinovați. Echipajul a venit, a zăbovit puțin și și-a luat tălpășița, să nu li se tulbure seara. Noi am rămas să dăm piept cu nelegiuiții cartierului rău famat iar rezultatul l-ați văzut. Ne-am ales cu autoturismul de serviciu distrus, pentru că echipa de noapte a Poliției Petroșani n-a catadicsit să rămână în zonă până când orice stare de pericol era înlăturată. Nu, să nu credeți că am vrut noi escortă, să nu credeți că le-am cerut să ne asigure ”spatele”, nu am făcut-o! Ei aveau obligația prin fișa postului, pentru că suntem cetățeni ca și toți ceilalți locuitori ai municipiului.

Nu ne facem iluzii

După incidentul deosebit de grav, un polițiști ne-a sunat relaxat ca să ne întrebe dacă vrem să depunem o plângere pentru distrugere. În caz contrar se vor autosesiza… Ne îndoim că se vor sesiza, dacă n-au catadicsit să prevină atacul asupra noastră, a cetățenilor care plătim taxe și pentru lefurile lor, deși aveau posibilitatea. Ne îndoim că vor prinde autorul sau autorii care au dat cu bolovani în autoturismul redacției noastre, pentru că n-au prins autorii unui alt atacat mișelesc, atunci că ne-au incendiat în toiul nopții un autoturism.

Am raportat incidentul și conducerii Poliției Române, conducerii IPJ, dar și altor autorități și cerem să fie luate măsuri. Cineva trebuie să pună lucrurile în ordine, să scape instituția de cei care nu-și fac meseria.

VIDEO

 

VEZI ȘI:

Incompetență, rea voință, delăsare sau interese? Atacurile de tip mafiot la integritatea jurnaliștilor din Valea Jiului, nerezolvate de polițiștii și procurori

JURNALIST AMENINȚAT CU MOARTEA DE MAFIA LEMNULUI! VIDEO

Anchetă la final! Maşina unui jurnalist de investigaţii, incendiată la Petroșani – VIDEO