S-a semnat contractul pentru baza sportivă de la Jiul Petroșani

Un teren de fotbal cu suprafață artificială, cu 500 de locuri în tribună, dar și instalație de nocturnă, cu spații administrative și un  mini-teren de baschet, handbal sau alte sporturi. Asta se va construi la stadionul Jiul Petroșani printr-o investiție derulată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. O investiție de peste 6 milioane de lei.
Contractul de lucrări cu firma care a câștigat licitația a fost semnat astăzi, la Petroșani, de directorul general al CNI, Manuela Pătrășcoiu, în prezența secretarului de stat în MLPDA, Vetuța Stănescu, și a primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
”Mulțumesc dnei secretar de stat Vetuța Stănescu pentru sprijin, pentru implicare și pentru că este prezentă astăzi aici, mulțumesc dnei Pătrășcoiu, directorul CNI, care este practic titularul de contract, mulțumesc constructorului care astăzi este prezent la Petroșani. Este încă o promisiune care se realizează”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Cu acedastă ocazie, Vetuța Stănescu – secretar de stat în MLPDA, a precizat că acesta este doar un prim contract, dar vor urma și altele ce vor fi semnate.
”Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației este un partener corect și continuu al Primăriei Municipiului Petroșani, condusă de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Astăzi se concretizează un prim proiect pe care, când am ajuns în MLPDA l-am găsit acolo și pe care, împreună cu colegii mei de la CNI am reușit să îl reanimăm, astăzi încât astăzi să devină un lucru concret și astăzi să putem să semnăm contractul de reabilitare a unei baze sportive atât de importante care, pentru municipiul Petroșani reprezintă extrem de mult în primul rând datorită tradiției fotbalistice care există aici. Mă bucur să fiu partenera continuă a primarului Tiberiu Iacob – Ridzi. Primul lucru când am ajuns la MLPDA a fost să caut, să găsesc proiectele depuse de județul Hunedoara în vederea reabilitării, în vederea construirii și dezvoltării județului, Astăzi avem un prim contract pe care îl semnăm. Sunt foarte multe contracte pe care le vom semna împreună cu partenerii noștri, primarii din județul Hunedoara, și trebuie să vă comunic că partenerii noștri sunt cetățenii județului Hunedoara, indiferent de culoarea politică a primarului. Noi ne dorim dezvoltarea județului Hunedoara. Valea Jiului este un spațiu important pentru județul Hunedoara și vrem în continuare să dezvoltăm această zonă minunată, locuită de oameni minunați”, a declarat Vetuța Stănescu.
Baza sportivă de la Petroșani este cuprinsă în angajamentul pe care și l-a luat România pentru Euro 2020.
”Această bază sportivă este în cadrul programului Euro 2020. Un angajament al României a fost construirea a 400 de terenuri de sport Petroșaniul a fost selectat de Federația Română de Fotbal și va beneficia de o bază sportivă pentru antrenament la cele mai înalte cerințe. Valoarea contractului este de 6.600.000 lei cu TVA”, a precizat Manuela Pătrășcoiu, director general al CNI.
În perioada următoare va fi emisă autorizația de construcție și vor demara lucrările propriu – zise la viitoarea bază sportivă de la Jiul Petroșani.