Salată de conopidă cu creveți

Ingrediente (4 porții)

250 g creveți congelați
1 conopidă (cca 800 g)
300 g mazăre congelată
sare
1 cutie năut (= 425 ml)
1 cățel usturoi
4 linguri ulei vegetal
1 linguriță miere
0.5 linguriță curcuma măcinată
1 bucată mică ghimbir (cca 2 cm)
1 teacă ardei chili roșu
1 lingură chutney de mango
praf de curry
2 linguri zeamă de limetă
piper proaspăt măcinat
3 linguri pătrunjel tocat

 

Preparare:

1.Creveții se lasă la dezghețat, se spală și se tamponează cu un prosop. Conopida se curăță, se rupe buchețele, se spală și se fierbe împreună cu mazărea în apă ușor sărată timp de cca 10 minute. Năutul se lasă la scurs.

2.Usturoiul se curăță de coajă, se zdrobește, se amestecă cu 1 lingură de ulei, miere și curcuma, iar creveții se marinează în acest amestec timp de aprox. 15 minute. Pentru dressing, se decojește ghimbirul și se toacă fin. Ardeiul chili se înjumătățește pe lungime, se îndepărtează semințele, se spală teaca și se taie inele. Se amestecă chutney-ul de mango, chili, ghimbirul, praful de curry, zeama de limetă și 2 linguri de ulei și se condimentează cu sare și piper. Dressingul se amestecă cu conopida, mazărea și năutul.

3.Creveții se prăjesc în uleiul încins rămas timp de cca 6-8 minute. Salata de conopidă se așează împreună cu creveții în farfurii, se presară pătrunjel pe deasupra și se servește.