Salată din legume la grătar

Ingrediente (4 porții)

1 vânătă
1 zucchini
1 broccoli
2 morcovi
sare
300 g tofu
1 cățel de usturoi
6 linguri ulei de măsline
sucul și coaja de la 1/2 lămâie netratată
1 lingură sirop de agave
2 linguri ierburi italienești
2 linguri muștar vegan
piper proaspăt măcinat
3-4 linguri oțet vegan

Suplimentar:

Platou pentru grătar

 

Preparare:

1.Vânăta și zucchini se spală, se curăță și se taie felii. Broccoli se desparte în buchețele și se spală. Morcovii se curăță, se spală, se taie în lungime, în jumătăți sau în discuri subțiri și se prefierb cu broccoli în apă cu sare timp de aproximativ 5 minute.

2.Tofu se taie cubulețe. Se curăță și se zdrobește usturoiul, se amestecă cu uleiul, sucul și coaja de lămâie, siropul de agave, ierburile, muștarul, sarea și piperul, apoi cu legumele și tofu și se lasă puțin timp la macerat.

3.Legumele se prepară pe platoul pentru grătar și se condimentează cu oțet, sare și piper. Salata de legume la grătar se așează pe farfurii și se servește.