Salvamontistul Sorin Sanda – justițiarul care și-a abandonat colegul în munte !

 
Potrivit șefului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, salvamontistul Sanda Sorin, cel care și-a abandonat colegul de serviciu în munte, a primit doar un AVERTISMENT SCRIS! Mai poți să activezi și să te numești salvator când tu ești în stare să-ți lași colegul și să pleci din timpul serviciului, oricând şi cum ai chef ? Și cel mai important: ce se întâmpla dacă în locul salvamontistului era un jandarm montan sau polițist?! Raspunsul e unul singur: ar fi fost dat afară pe loc , fară niciun avertisment !
Observatorul Național vă prezintă în exclusivitate un raport al unui salvamotist abandonat în munte de către salvatorul montan SANDA SORIN. Nimeni altul decât soțul celebrei jurnaliste Ana Maria Sanda, cea care a se consideră linşată de toată presa Văii Jiului. Articolul vine în completarea acțiunii de stabilire a adevărului, acțiune pe care Ana Maria Sanda susține că o face în aceste zile.  Jurnalista ar putea investiga cazul la care facem referire, dacă doreşte să demonstreze integritate şi nu doar victimizare. Observatorul Național este dispus să pună la dispoziția jurnalistei Ana Maria Sanda,  probele necesare în a documenta şi relata, dacă doreşte adevărul, cu privire la cazul salvamontistului Sorin Sanda.
PS. Dacă vreți să fiți apreciați de cititori, învătați că trebuie să prezentați adevărul. Pe cititor poți să-l pacălești o singură dată. În cele din urma, îşi va da seama de ce se află în spatele unui aşa-zis adevăr prezentat trunchiat.
Puteţi citi ce s-a întâmplat în anul 2009 şi să trageţi singuri concluziile.
Referat
Subsemnatul Danciu Bogdan, șef Formație Salvamont Uricani vã aduc la cunoștințã urmãtoarele:
În perioada 19-20.03.2009 salvatorii montani angajați ai S.P.J. Salvamont Hunedoara erau programați în patrulare preventivã în zona Cabana Buta – Șaua Plaiul Mic, pentru verificarea stãrii traseului turistic și identificarea zonelor cu risc mare de avalanșã, urmând sã înopteze la Cabana Buta. Am plecat în traseu în jurul orei 8:30 din Dealul Buții, dupã douã ore de mers, pe traseul cãtre Cabana Buta, în locul numit “La morminți” (loc în care a avut loc o avanlanșã mare cu câteva zile în urmã, salvatorul montan Sanda Sorin nu a mai vrut sã continue patrularea pânã la Cabana Buta, pe motiv cã nu mai are rost, lasându-l singur pe salvatorul montan Suciu, în ciuda insistențelor acestuia de a continua împreunã drumul pânã la cabanã, explicându-i cã este periculos sã rãmânã singur neștiind starea traseului pânã la cabanã. Salvatorul montan Sanda Sorin a coborât acasã pe traseul pe care urcase, urmând ca a doua zi sã urce pânã la cabanã. Acesta a motivat cã e prea bãtrân sã doarmã la cabanã, camerele acesteia s-ar încãlzi greu și cã nu vrea sã stea în frig până se încãlzește. Salvatorul montan Suciu Ladislau a continuat singur drumul pânã la Cabana Buta, apoi a ieșit la loc cu semnal telefonic și a relatat situația. I-am recomandat sã nu mai urce, sã verifice traseul și sã se întoarcã sã doarmã la cabanã. Acesta a dormit singur la cabanã, iar a doua zi salvatorul montan Sanda Sorin a urcat la Cabana Buta în jurul orei 12:00, de unde au coborât împreunã acasã.
Consider atitudinea salvatorului montan Sanda Sorin neprofesionalã și imoralã. Menționez cã cele scrise mai sus sunt conform realitãții și sunt susținute și de salvatorul montan Suciu Ladislau.
Șef Formatie Salvamont Uricani, Danciu Bogdan
 
PicsArt_02-11-12.54.08