Salvat după o conlucrare a Primăriei Petroșani cu asociațiile de protecție și adopție a animalelor

Un cățel chinuit de doi tineri, legat cu lanțul și târât după o bicicletă, a fost salvat de voluntarii Asociației Patru Labute Solace For Strays. Voluntarii au fost informați de caz de către Primăria Petroșani, după ce instituția publică și-a făcut un program prin care urmărește să se alinieze la metodele europene de gestionare a animalelor abandonate sau fără stăpân.
”Am fost informați de Primăria Petroșani despre un caz de maltratare a acestui biet suflet plină de tumori și foarte slabă. Ne-am prezentat la locul faptei și am preluat câinele. Această cățelușă a fost trasă cu un lanț, legat de bicicletă de către doi băieți. (…)Totodată am chemat și poliția. Am depus o plângere penală. STOP MALTRATARII ANIMALELOR!!!”, spun cei de la Asociația Patru Labute Solace For Strays.
Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, în urma discuțiilor repetate cu ONG-urile, a decis încă de anul trecut să conlucreze cu asociațiile de protecția animalelor și nu cu adăpostul aflat până anul trecut în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, și unde câinii erau eutanasiați. Adăpostul public este gata iar municipalitatea mai așteaptă ca legea să permită angajarea personalului necesar care să-l deservească. Cățeii adunați de pe domeniul public vor fi preluați de ONG-uri și dați în adopție, atât în țară cât și în străinătate, la fel cum se procedează în toate țările civilizate.