Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  „Săptămâna Europeană a Vaccinării – 24-30 aprilie 2016”

  PUBLICAT ÎN

  Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi unităţile sanitare cu paturi din judeţul Hunedoara, Liceul Tehnologic „Ovid Densuşianu” Călan,  celebrează în perioada 24-30 aprilie 2016, Săptămâna Europeană a Vaccinării.
  Săptămâna Europeană a Vaccinării este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional pentru Europa al OMS şi implementată de Statele Membre ale Regiunii europene. Campania din anul 2016 subliniază necesitatea imunizării pe tot parcursul vieţii şi caută să atragă atenţia lumii faţă de importanţa critică a abordării persoanelor vulnerabile, mai ales a celor care trăiesc în situaţii de conflict sau se află în situaţii de urgenţă.
  În perioada 24-30 aprilie, în ţara noastră, sub sloganul „Prevenire. Protecţie. Vaccinare.”, se vor derula activităţi de informare şi implicare a publicului ţintă şi de abordare a provocărilor legate de vaccinare, precum şi organizarea de puncte şi sesiuni de vaccinare accesibile comunităţilor identificate cu risc.
  Tema campaniei este: ”Remedierea lacunelor de vaccinare”, scopul fiind creşterea acoperirii vaccinale prin atragerea atenţiei şi prin creşterea gradului de conştientizare asupra importanţei imunizării, cu un accent special pe grupurile vulnerabile.
  Graţie programelor de vaccinare puternice, cele 53 de State Membre din Regiunea Europeană a OMS sunt mai aproape ca oricând de a elimina la nivel regional rujeola şi rubeola.
  S-au făcut progrese enorme în vederea atingerii acestui obiectiv, dar sunt necesare o conştientizare mai intensă şi un angajament solid pentru a remedia lacunele rămase în vaccinare şi pentru a preveni viitoarele focare de boală.
  Vaccinarea salvează milioane de vieţi în fiecare an şi acest succes al sănătăţii publice trebuie susţinut.
  În concordanţă cu tema globală – Remedierea lacunelor de vaccinare – Săptămâna Europeană a Vaccinării din anul 2016 va impulsiona îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe privind statutul rujeolei şi rubeolei în Regiunea Europeană şi va stimula acţiuni necesare în toate ţările pentru a se asigura o protecţie echitabilă a întregii populaţii faţă de aceste boli.
  Reapariţia rujeolei şi rubeolei va rămâne o ameninţare constantă, oriunde persistă lacunele de vaccinare.
  DSP Hunedoara, prin Compartimentul Evaluarea, Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate,  va organiza în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, spitalele judeţului Hunedoara, Colegiul Medicilor de Familie, Crucea Roşie, Primăria Călan, şi celebrarea campaniilor: “Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului“, Ziua Mondială a Sănătăţii şi a Diabetului, Ziua Internaţională a Bolii Parkinson, în data de 19.04.2016, ora 10:00, la sediul Liceului Tehnologic „Ovid Densuşianu” Călan.
  In data de 25.04.2016, ora 10:30, la Spitalul Judetean de Urgenta Deva, 26.04.2016, ora 10:30, la Spitalul de Urgenta Petrosani si 27.04.2016, ora 10:30, la Spitalul Municipal „Dr.Al.Simionescu” Hunedoara, se vor desfasura activitati de promovare a vaccinarii in maternitatile unitatilor sanitare cu paturi de mai sus.
  Cu ocazia Săptămânii Europene a Vaccinării, vă invităm să veniţi alături de noi pentru îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe privind statutul rujeolei şi rubeolei în Regiunea Europeană şi stimularea acţiunii necesare pentru a se asigura o protecţie echitabilă a întregii populaţii faţă de aceste boli.
  Tema campaniei este: ”Remedierea lacunelor de vaccinare”, scopul fiind creşterea acoperirii vaccinale prin atragerea atenţiei şi prin creşterea gradului de conştientizare asupra importanţei imunizării, cu un accent special pe grupurile vulnerabile.
  Vaccinarea salvează milioane de vieţi în fiecare an şi acest succes al sănătăţii publice trebuie susţinut.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Este...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Tiberiu Iacob-Ridzi: Vă mulțumesc pentru încredere!

  Dragi cetățeni ai municipiului Petroșani, Cu deosebit respect, vă mulțumesc pentru încrederea acordată prin realegerea...

  ACCIDENT RUTIER ÎN PETROȘANI: UN BICICLIST A FOST RĂNIT

  În jurul orei 10:30, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de un tânăr despre...

  Explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoșani! VIDEO

  Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu...