Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Săptămână încărcată pentru pompierii hunedoreni

  PUBLICAT ÎN

  Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 8 – 10 aprilie, la 8 incendii, dintre care 4 de vegetaţie uscată, 1 salvare animal, 6 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Deva şi Petroşani, precum şi la 15 activităţi de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă.
  Detaşamentul de Pompieri Hunedoara a intervenit în localitate, pe strada Transilvaniei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc dezafectat, aflat în proprietatea primăriei. Echipajul de pompieri a localizat incendiul ce s-a manifestat la aproximativ 100 de kilograme de carton şi deşeuri textile. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de focul deschis în spaţii deschise.
  Un echipaj al Detaşamentului Petroşani a intervenit în municipiu, pe strada Vişinilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o claie de fân. Pompierii au stins incendiul, generat de jocul copiilor cu focul, înainte de a se extinde la vecinătăţi.
  Garda de intervenţie Lupeni a acţionat cu un echipaj şi o autospecială cu o capacitate de 5.000 litri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din lemn. În incendiul, cauzat de flacăra deschisă în spaţii deschise, a fost distrusă anexă cu o suprafaţă de aproximativ 10 mp.
  Pompierii Detaşamentului Deva au intervenit în municipiu, pe Bulevardul 22 Decembrie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Echipele de intervenţie au reuşit izolarea incendiului la aproximativ 15 kilograme de materiale textile. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri neprotejate corespunzător.
  Patru echipaje de pompieri, dotate cu echipamente de stingere de la Detaşamentele Hunedoara şi Petroşani, ai Staţiei Brad şi Gărzii Râu de Mori au intervenit pentru stingerea a 4 incendii de vegetaţie uscată ce s-au manifestat pe aproximativ 18 hectare de teren, pe raza localităţilor Giurăşti, Petroşani, Lelese şi Densuş. Stingerea arderilor, cauzate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, a fost îngreunată de vântul care a suflat puternic.
  Pompierii Detaşamentului Hunedoara au intervenit în localitatea Silvaşul de Jos pentru salvarea unui viţel blocat în noroi.
  Pompierii Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani precum şi ai Secţiei Ilia, Staţiei Brad, Gărzii Baru, Lupeni, Râu de Mori şi Geoagiu sunt implicaţi, în continuare, în campania de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă la unităţi de învăţământ şi obiective de cult. Doar în cursul zilei de vineri, pompierii s-au întâlnit cu peste 200 de elevi din clasele I – IV înmatriculaţi la 5 şcoli din judeţul Hunedoara şi aproape 2.000 de enoriaşi ai 16 biserici ortodoxe, catolice şi neoprotestante din Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie, Lupeni, Brad, Râu de Mori şi Ilia. Pe lângă discuţiile avute cu elevii şi enoriaşii pe tema situaţiilor de urgenţă pompierii au efectuat şi recunoaşterea şcolilor şi bisericilor cuprinse în această acţiune pentru a se familiariza cu specificul fiecărei unităţi.
  În intervalul 1 – 3 aprilie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 83 de persoane.
  În intervalul 4 aprilie – 10 aprilie, inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U. Hunedoara au efectuat 59 controale: 23 la instituţii, 2 la unităţi de cultură, 8 la lăcaşuri de cult, 32 la operatori economici şi 3 la S.V.S.U. şi S.P.S.U.
  În timpul controalelor, inspectorii de prevenire au identificat 153 deficienţe şi au aplicat 81 sancţiuni principale, formate din 64 avertismente şi 17 amenzi în cuantum de 12.000 lei.
  Cele 51 de acţiuni de informare preventivă s-au desfăşurat la 8 instituţii, 31 operatori economici, 5 la unităţi de învăţământ, 3 la localităţi şi 4 la S.V.S.U. şi S.P.S.U.

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...