Șapte morți într-un accident în Ungaria! Un microbuz din Mureș a fost implicat în accident, iar șapte români au murit

Update: Potrivit ultimelor informații, numărul de morți a crescut la nouă. Șapte bărbați și două femei și-au pierdut viața, fapt confirmat de purtătorul de cuvânt al șefului poliției din Pest. 

Se pare că victimele se întorceau din Slovenia, în România. Șoferul era din Deaj, județul Mureș, iar ceilalți din Agristeu.

Un accident extrem de grav a avut loc pe o autostradă din Ungaria. Un microbuz românesc cu mai mulți pasageri și un camion s-au lovit frontal, iar din primele informații șapte persoane ar fi murit în urma impactului, informează presa maghiară.

Potrivit martorilor, microbuzul are număr de înmatriculare de Mureş. Importante forțe de salvare au fost trimise în zonă. Traficul a fost oprit în zonă, iar la fața locului au intervenit pompieri și echipe medicale pentru descarcerare, relatează presa ungară.

Un microbuz înmatriculat în România a fost implicat, marţi, lângă Budapesta, într-un accident rutier în urma căruia şapte persoane au murit, informează și un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criză a MAE

Din datele obţinute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, potrivit aceluiaşi comunicat.
Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.