ŞAPTE PERSOANE ÎN PERICOL DE MOARTE

Cinci adulţi şi doi copii, unul dintre ei de numai două luni, au fost în pericol de moarte în acestă dimineaţă după ce în încăperea în care trăiau s-a acumulat monoxid de carbon de la o sobă de pe lemn şi cărbune. Unul dintre adulţi s-a trezit şi pentru că se simţea extrem de rău a strigat după ajutor. Norocul a făcut ca un vecin să-l audă şi a reuşit să spargă uşa şi să-i scoată pe toţi cei şapte la aer curat. Imediat au fost preluaţi de SMURD Petrila şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Petroşani.
UPDATE:
O fetiţă de două luni este în stare mai gravă şi a rămas internată la Spitalul de Urgenţă Petroşani alături de mama sa. Capul familiei a povestit ce s-a întâmplat în garsoniera care era să le devină mormânt.
„Soba mergea cu lemne şi cărbuni, toată iarna a mers bine şi acum s-a întâmplat. O băgat aseară, s-a întâmplat că nu avem altă situaţie. Dar soba era bună şi stăteam în pielea goală în casă, la fel şi copiii şi nu a fost bai. Azi dimineaţă, cum s-au trezit, cădeau toţi ca bobocii, copiii se întorceau în pat, plângeau. Eu n-am simţit gazele, copiii au simţit, au intrat gazele în casă. Aia mai mică, fetiţa, e mai grav, toţi suntem bine în rest”, a spus tatăl celor cinci copii. Potrivit salvatorilor din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Petrila alerta a fost dată în jurul orei 5.50 de minute de către unul dintre membrii familiei. Acesta a reuşit să ajungă până la uşa locuinţei şi să strige după ajutor la un vecin care a spart uşa apartamentului şi i-a scos pe holul blocului de unde au fost imediat preluaţi de echipajul SMURD Petrila.