Sărmăluțe reci cu brânză

Ingrediente (15 bucăți)

15 frunze salată verde
300 g cremă de brânză proaspătă
1 ceapă roșie mare
30 g unt
2 linguri tărâțe
0.5 legătură mărar, pătrunjel, tarhon și frunze de țelină
2 linguri ulei de măsline
0.5 linguriță plante aromatice
sare
1 roșie pentru decor

 

Preparare:

1.Cureți ceapa. Speli verdeața, ceapa și frunzele de salată. Le lași să se scurgă. Toci mărunt ceapa și verdeața.

2.Amesteci crema de brânză cu ceapa, jumătate din verdeață, plantele aromatice, untul înmuiat la temperatura camerei, tărâțele și sare după gust.

3.Împachetezi în frunzele de salată câte o lingură de compoziție cu brânză și rulezi ca la sarmale. Pentru a evita desfacerea rulourilor, le poți prinde cu scobitori.

4.Așezi „sărmăluțele“ pe un platou, cu rondele de roșii printre ele. Le stropești cu ulei și presari restul de verdeață tocată foarte mărunt.