Sceleratul care a ucis un băiețel pe trecere, a rănit alți cinci și a fugit, judecat pentru omor

Claudiu Nițariu de 19 ani, din Aninoasa, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor. Individul a condus sub influența alcoolului și fără permis, iar pe șoseaua de centură de municipiului Petroșani a lovit mortal un băiețel aflat pe trecerea de pietoni.

”Din cercetările efectuate în cauză, rezultă că la data de 21.12.2022, în jurul orelor 21:58, fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, mai exact 1,55 gr.%0 alcool pur în sânge-prima probă la ora 23:30, respectiv 1,40 gr.%o alcool pur în sânge – a doua probă la ora 00:30, a condus autoturismul marca VW Passat cu nr. de înmatriculare HD-01-VIN pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara şi, prin nerespectarea mai multor reguli de circulație, dar şi prin asumarea producerii unui eveniment rutier cu consecințe letale asupra sa şi a altor participanţi la trafic, a surprins şi accidentat pe trecerea de pietoni din zona sensului giratoriu de la Avion” pe persoanele vătămate minore C.R.C., U.S.A., G.M.A., P.D.I., P.L.A.M. şi P.C.A., determinând în acest fel decesul acesteia din urmă la data de 22.12.2022, dar şi vătămarea corporală a celorlalte persoane vătămate, acestea necesitând zile de îngrijiri medicale, după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Rechizitoriul, împreună cu dosarul cauzei, au trimise Tribunalului Hunedoara, spre competentă soluţionare”, au anunțat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Claudiu Nițariu se află în arest preventiv încă de la producerea tragediei. Expertiza cerută de anchetatori arată că Nițariu avea o viteză de 130 km/oră, iar mașina avea grave defecțiuni tehnice.