SCRISOAREA LUI BERBECEANU

26sâmbătă, 26 octombrie 2013
TUTUROR POLITISTILOR DIN CADRUL STRUCTURILOR DE COMBATERE ACRIMINALITATII ORGANIZATE DIN CADRUL POLITIEI ROMANE
 
Stimati colegi,
Am ales acesta cale ca pe o ultima solutie , pentru a va transmite aspecte deosebit de grave. In aceste momente cumplite, asupra mea si a echipei pe care o conduc se desfasoara o actiune marsava  de  mari proportii, organizata si coordonata de procurori ai DIICOT si ofiteri ai Serviciilor de informatii.
Cei mai multi dintre voi ma cunoasteti de ani multi, am colaborat de atatea ori, am impartit momente de glorie si implinire profesionala dar am trait impreuna si clipe de disperare si tristete.
Va cer doar sa aveti grija de voi si de subordonatii vostri, sa va feriti in fiecare clipa pentru ca astazi suntem noi cei vanati, denigrati, astazi noi suntem cei impotriva carora se fabrica dosare bazate pe probe false, pe declaratii mincinoase….dar maine ati putea sa fiti voi in locul nostru.
Va recomand cu toata raspunderea sa nu mai desfasurati activitati informativ-operative, actiuni, prinderi in flagrant, intalniri cu surse de informatii, activitati conspirate ( audieri de martori cu identitati protejate, activitati cu investigatori sau colaboratori sub acoperire) pentru ca riscati ca unii procurori marsavi ajutati de lucratori ai DIPI, la un moment dat sa trasforme totul in probe mincinoase impotriva voastra.
Imaginati-va ca intalnirile voastre cu surse de informatii pot fi monitorizate, fotografiate si filmate apoi transformate in “probe” . Ganditi-va ca in acest fel sursele va sunt deconspirate iar voi sunteti expusi doar pentru ca vreti sa va faceti datoria.
Rezultatele noastre de fiecare data au fost “confiscate” de procurori care si le-au atribuit fara rusine, mintind mereu ca au facut sute de perchezitii, ca au realizat zeci de prinderi in flagrant, ca au prins mii de infractori, ca au descoperit tone de droguri, etc….in realitate stim cu totii ca la nicio astfel de actiune nu a participat vreodata niciun procuror.
In schimb, in nicio ocazie procurorii DIICOT nu si-au asumat esecurile, nu si-au recunoscut greselile…in aceste situatii politistii erau aratati cu degetul in mod perfid si eronat.
Precizez ca in mod categoric, nu ma refer aici la toti procurorii DIICOT, pentru ca cea mai mare parte dintre acestia sunt buni profesionisti, persoane cu profil moral deosebit…majoritatea dintre ei sunt pur si simplu, buni colegi cu politistii structurilor noastre.
Ma refer insa la DIICOT ca institutie in ansamblul ei….
Sa nu uitati nicio clipa ca prin astfel de actiuni abjecte institutiile statului pe care l-am servit cu loialitate, pot sa distruga aproape  tot ce conteaza pentru noi : cariera, linistea, sanatatea, chiar libertatea…dar niciodata nu vor putea sa ne ia DEMNITATEA, CURAJUL si MANDRIA.
Activez in cadrul Politiei Romane inca din anul 1993. In perioada 1993-1998 am lucrat ca ofiter in cadrul Politiei municipiului Deva- Biroului Politiei Judiciare unde mi-am desfasurat activitatea avand in responsabilitate combaterea infractiunilor cu violenta. Din anul 1998 am devenit ofiter specialist la  Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Coruptiei din cadrul IPJ Hunedoara iar ulterior in perioada 2000-2003 am activat ca ofiter specialist in cadrul  Centrului  Zonal de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog  Alba- Iulia.
La data de 15.09.2003 am  ocupat prin concurs functia de sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Hunedoara iar in luna octombrie 2005 am ocupat prin concurs functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia .
In intreaga mea cariera de 20 ani, am fost apreciat doar cu calificativul “foarte bun”, in doua randuri am fost inaintat in gradul profesional inainte de termen, am fost promovat in functie in repetate randuri si am primit de multe ori “multumiri scrise” din partea Ministerului Administratiei si Internelor si a Inspectoratului General de Politie, pentru activitatile depuse si performantele obtinute.
Inca de la infiintare, lucratorii Brigazii au obtinut rezultate deosebite, au solutionat cauze complexe, privitoare la destructurarea unor grupari infractionale deosebite, cu impact social si mediatic deosebit, beneficiind de sustinerea si aprecierea totala a institutiilor mass-media locale si central si a populatiei din tertitoriul in care ne desfasuram activitatea.
Relatiile cu procurorii DIICOT erau deosebite, adesea fiind dati ca exemplu de colaborare la sedintele comune organizate la nivel national.
De circa un an de zile, relatiile cu unii procurori DIICOT din cadrul Serviciului Teritorial Alba Iulia s-au deteriorate in mod grav, activitatile desfasurate fiind puternic perturbate si performantele afectate negativ.
La inceputul anului 2008 am adus in structura BCCO Alba Iulia pe comisarul sef Man Victor care ulterior a devenit sef al Serviciului de Combatere a Criminalitatii Economico Financiare. Intre mine si acesta a existat o relatie de prietenie stransa, avand incredere deosebita in capacitatile sale profesionale si in corectitudinea sa. Astfel, de fiecare data cand ma aflam in concediu , misiune ori cand ma deplasam in interes de serviciu in judetele Hunedoara sau Sibiu, la comanda Brigazii il imputerniceam pe acesta. Nu a existat niciodata vreo problema de comunicare intre mine si acesta iar pe la inceputul anului 2010, mi-a solicitat sa-i permit sa lucreze in cauzele economice cu subcomisarul Muntean Alin. Acesta din urma isi desfasura activitatea ca ofiter specialist in cadrul Serviciului de Combaterea Traficului de Persoane insa am fost de accord cu acest lucru, observand ca intre cei doi exista afinitati deosebite, acesta fiind si o solutie agreata si chiar impusa de procurorii DIICOT – ST Alba Iulia. Am afirmat ca a fost o situatie oarecum impusa, deoarece in mod constant cei doi ofiteri erau delegati, impreuna in cauzele economice.
Spre sfarsitul anului 2011, comisarul sef Man Victor si-a schimbat atitudinea si comportamentul devenind trist si retras fata de mine si de colegii din Brigada. Se afla mereu in compania subcomisarului Muntean Alin si a procurorilor Muresan Ioan si Cean Sergiu. Cei doi ofiteri au cooptat  in echipa lor si pe agentul principal Selaru Florina care se mutase recent, la cerere in structura Brigazii, din cadrul DOS Alba Iulia. Am fost de acord cu acesta, pe considerentul ca agentul nu avea cunostiintele necesare si experienta ceruta postului si ar fi putut sa fie ajutata in acest sens, de munca in echipa cu seful serviciului. Man Victor, se afla deasemenea in legaturi stranse cu  directorul DGFP Hunedoara, Serban Florin.  Tot mai mult, cei doi ofiteri desfasurau activitati “ in secret ” , ferindu-se de colegii din Brigada si de mine, motivand ca asa li se impune de catre procurorii DIICOT ST Alba Iulia. Adesea am discutat cu comisarul sef Man Victor  si l-am intrebat ce se intampla pentru ca era tot mai agitat, trist si incepuse sa consume adesea alcool in cantitati mari. Mereu imi spunea ca nu este nimic deosebit dar il simteam foarte preocupat si ingrijorat.
In luna august 2012, comisarul sef Man Victor a decedat in urma unui infarct , desi avea varsta de  doar 47 ani si nu era cunoscut cu probleme cardiace.
Din acest moment au inceput problemele cu DIICOT-ul ST Alba Iulia.
Inca din ziua inmormantarii colegului nostru, procurorul sef Muresan Ioan m-a abordat spunandu-mi ca se afla in impas, ca a ramas cu multe dosare economice  in lucru, ca disparitia prematura a lui Man Victor  ii incurca activitatea si ca trebuie “”sa luam masuri de urgenta”, cu atat mai mult cu cat in unele cauze sunt persoane arestate. I-am replicat ca este un moment nepotrivit pentru o astfel de discutie, ca ne aflam la pomana colegului nostru si l-am asigurat ca voi gasi solutii in zilele imediat urmatoare. Procurorul sef a insistat in discutie si mi-a cerut ca viitorul sef de serviciu sa fie subcomisarul Muntean Alin.
Toate acestea, desi m-au dezgustat pe moment datorita imprejurarilor in care s-a purtat discutia, mi-au atras atentia si m-au facut sa ma intreb, care este motivul pentru care proc.sef Muresan Ioan insista cu acesta solutie.
Asa cum era firesc, in zilele urmatoare am constituit o comisie pentru inventarierea si preluarea documentelor, lucrarilor si dosarelor colegului decedat. Am constatat ca foarte multe dintre acestea , inclusiv documente clasificate nu erau inregistrate in registrele Brigazii si priveau dosare sau informatii aflate in lucru direct cu DIICOT ST Alba Iulia. Tot cu acesta ocazie am constatat ca in registrul de evidenta a lucrarilor penale in lunile noiembrie si decembrie a  anului 2010 au fost inregistrate trei lucrari penale, avand numere consecutive, pe numele ofiterilor Man Victor si Muntean Alin. In toate trei, faptele sesizate erau de “evaziune fiscala” iar in rubrica “faptuitor” erau inscrise niste litere majuscule fara nicio insemnatate. Am cerut explicatii compartimentului secretariat care m-a informat ca in acea perioada Man Victor, aflandu-se la comanda Brigazii a inregistrat cele trei lucrari impreuna cu Muntean Alin, si le-au declinat in aceeasi zi catre DIICOT ST Alba Iulia.
Fata de toate aceste situatii, coroborate cu suspiciunile pe care incepusem  sa le am , i-am propus comisarului sef Costachi Mugurel ( sef al Serviciului Antidrog ) sa preia Serviciul de Combatere a Criminalitatii Economico Financiare si sa ma ajute sa reorganizam activitatile, ofiterul fiind de acord.  Propunerea mea a fost argumentata si de aceea ca acesta  este un ofiter cu experienta, foarte bine pregatit profesional, de profil economic, bine organizat si ordonat. Comisarul sef Costachi Mugurel a fost adjunctul meu inainte de reorganizarea Brigazii, aveam incredere in capacitatea si corectitudinea sa.
De asemenea am hotarat ca la comanda Serviciului Antidrog sa imputernicesc pe subcomisarul Link Cristian din cadrul SCCO Hunedoara, un ofiter care s-a afirmat obtinand rezultate deosebite pe acesta linie.
Cand a aflat care sunt deciziile mele, procurorul sef  Muresan Ioan “a explodat”, a inceput sa strige ca nu este de acord, ca v-a face totul ca aceste schimbari sa nu se produca , ca singura solutie acceptata de el este aceea cu Muntean Alin la comanda serviciului CCEF, spunand ca altfel nu putem sa colaboram. I-am atras atentia d-lui procuror sef, cu privire la faptul ca nu are atributiuni in organizarea Brigazii, ca sunt schimbari hotarate de mine, argumentate temeinic si asumate. Am acceptat ca Muntean Alin sa fie mutat cu tot cu functia ocupata, la serviciul CCEF.
De la acea data, procurorul sef Muresan Ioan a inceput o campanie puternica de denigrare a mea si a colegilor care-i considera apropiati mie. In toate aceste actiuni a fost mereu sprijinit si consiliat de colegul sau de birou, proc Cean Sergiu si de subcomisarul Muntean Alin.
Referitor la dosarele inregistrate de Man Victor si Muntean Alin cu initiale si declinate imediat catre DIICOT ST Alba Iulia, am stabilit ca unul dintre acestea il priveste pe LUCA ANVERSA, cetatean italian, cunoscut pentru infractiuni economice in Italia, administrator la SC POMPONIO SA Alba Iulia. Acesta era considerat liderul unei grupari infractionale organizate care avea ca si preocupari infractionale evaziunea fiscala si delapidarea , respectiv sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate statului, prin efectuarea mai multor activităţi comerciale neînregistrate în evidenţele contabile ale societăţii sau efectuarea unor înregistrări nelegale, ambele cu consecinţe fiscale. In cauza , pe langa membrii gruparii au fost cercetati mai multi functionari ai DGFP Alba, pentru sprijinirea unui grup infractional organizat, complicitate la evaziune fiscal si favorizarea infractorului. Ciudat a fost faptul ca, desi era considerat lider al gruparii infractionale, Luca Anversa nu a fost retinut si propus pentru arestare, impreuna cu ceilalti inculpati. Inca de atunci am discutat cu Man Victor care se arata surprins si mi-a spus ca asa a decis proc.sef Muresan Ioan. Acelasi ofiter mi-a spus ca proc Chirila Costel a redactat chiar ordonanta de retinere insa acesta nu a mai fost pusa in executare pe  motiv ca italianul si-a recunoscut faptele si a ajutat  la aflarea adevarului cu privire la alte persoane. Chiar si colegii care au participat la excorta mi-au comunicat ca judecatorul care a judecat propunerea de arestare a intrebat in sala de judecata, cum de liderul gruparii nu a fost retinut si propus pentru arestare.
Ulterior am stabilit ca Luca Anversa a mutat Pomponio Construct in judetul Hunedoara, sediul social este intr-un apartament din Deva, iar numitul CIORNEI RADU a fost numit director. Coincidenta face ca Ciornei Radu sa fie cumnatul procurorului Cean Sergiu. De asemenea a fost reangajat numitul PROCOPIE IOAN  care fusese concediat inaintea declansarii dosarului, pentru suspiciuni de furturi din societate. O alta coincidenta face ca Procopie sa fie concubinul grefierei sefe de la DIICOT ST Alba Iulia.
Mai mult, in repetate randuri subcomisarul Muntean Alin a fost vazut la intalniri suspecte cu Luca Anversa , inclusiv seara tarziu in afara orelor de program la sediul unitatii, fara ca acesta sa fi fost inregistrat in registrul de la poarta de acces. Adesea, procurorul Cean Sergiu a fost vazut de catre colegi, la sediul societatii Pomponio, cu masina personala.
Precizez ca toate aceste aspecte le-am adus la cunostiinta procurorilor DIICOT ST Alba Iulia.
De mentionat este faptul ca Luca Anversa era cunoscut dinainte procurorilor DIICOT si subcomisarului Muntean Alin. Acesta fusese cercetat anterior  in dosarul 6D/P/2010 (cunoscut in mass-media ca dosarul  “Prostituate pentru VIP-uri” ) pentru proxenetism si santaj, fiind trimis in judecata in stare de libertate. A fost condamnat la 1 an de inchisoare  cu suspendarea executarii pedepsei. Hotararea instantei nu a fost atacata cu recurs de DIICOT ST Alba Iulia , fiind considerata ca indestulatoare. Asa a apreciat procurorul sef Muresan pericolul social pentru faptele cetateanului italian desi din ordinele acestuia din urma, membri gruparii infractionale au atacat in trei randuri cu cocteiluri Molotov incendiind locuintele unor parti vatamate!
De altfel, LUCA ANVERSA a fost condamnat si in dosarul POMPONIO in care fusese cercetat in stare de libertate, si in acest caz proc sef Muresan Ioan considerand pedeapsa indestulatoare si dispunand ca ST Alba Iulia sa nu atace solutia cu apel.
In acelasi dosar 6D/P/2010, in cadrul interceptarilor convorbirilor telefonice ale membrilor gruparii infractionale , au fost interceptate si discutiile purtate de LAZAR ION din Alba Iulia, proprietar al Vilei Elisabeta. Acesta a sprijinit gruparea infractionala fiind implicat direct in activitati de proxenetism. Pe perioada in care au fost interceptate convorbirile acestuia, au rezultat discutii de interes operativ. La un moment dat am fost anuntat de compartimentul tehnic de interceptari din cadrul SOS Alba Iulia, ca au fost interceptate discutii purtate de suspect cu proc sef Muresan Ioan, insa discutii fara valoare operativa, referitoare la o partida de vanatoare. Ofiter de caz era subcomisarul Muntean Alin care evident a luat cunostiinta despre aceste discutii.Coincidenta a facut ca, imediat dupa aceea postul telefonic sa nu mai aiba nici un fel de trafic.  Nu a fost prelungita autorizatia de interceptare, nu s-a solicitat interceptare pe IMEI-ul aparatului telefonicFata de Lazar Ion s-a dispus disjungerea si trimiterea pentru continuarea cercetarilor la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia, odata cu emiterea rechizitoriului. Lazar Ion nu a mai fost trimis in judecata vreodata si braveaza cu acesta, spunand ca “a rezolvat-o” .
De altfel, Lazar Ion este un vechi prieten al DIICOT ST Alba Iulia si totodata un vechi „suspect” de proxenetism . Astfel, in cursul anului 2008 in timp ce era patronul complexului hotelier TARA din Alba Iulia, a inchiriat sotilor Strugari George si Georgeta clubul de noapte din incinta complexului. (dosar 6D/P/2008). Cei doi soti impreuna cu un angajat au pus bazele unor activitati laborioase de proxenetism, prostitutie si trafic cu minori, sub acoperirea unui club de streap-tease. Activitatile acestora au fost probate de ofiterii BCCO Alba Iulia insa la acea vreme, a rezultat inca o data implicarea lui Lazar Ion in activitatile infractionale prin sprijinirea membrilor gruparii infractionale ( acesta a pus la dispozitie hotelul in sensul ca fetele erau obligate ca pentru activitatile de prostitutie sa foloseasca doar acea locatie. Clientii trebuiau sa plateasca pretul integral al unei camere chiar daca o foloseau doar 1-2 ore. Veniturile astfel obtinute nu erau inregistrate in evidentele contabile ale hotelului. Mai mult, a rezultat ca Lazar Ion a beneficiat la randul sau de serviciile prostituatelor). Cu toate acestea, ofiterul de caz Muntean Alin impreuna cu procurorul sef Boicean Danusia nu au retinut aceste aspecte iar Lazar Ioan nu a fost invinuit nici in acesta cauza.  De mentionat ca recent, Curtea de Apel a casat sentinta data de Tribunalul Alba si a trimis dosarul instantei de fond pentru rejudecare.
O alta coincidenta face ca numitul OPRUTA CRISTIAN cunoscut in zona Metes – Zlatna cu porecla PROCURORUL sa fie ruda cu proc sef Muresan Ioan. Opruta este proprietarul mai multor fonduri de vanatoare unde Muresan Ioan, Cean Sergiu si Muntean Alin obisnuiesc sa vaneze adesea ( impreuna cu alte persoane printre care si fostul invinuit de proxenetism, Lazar Ion). Este de maxima notorietate relatia lui Opruta Cristian cu proc sef Muresan Ioan si mai mult, in marea majoritate populatia din acea zona crede ca Opruta este procuror la DIICOT – ST Alba Iulia. Este de maxima notorietate insa, si relatia lui Opruta cu Luca Anversa.  Ar putea sa fie suspect faptul ca, exact in perioada in care Luca Anversa era cercetat in calitate de invinuit  in dosarul “Prostituate pentru VIP-uri” si cu cateva zile inainte de inregistrarea dosarului “Pomponio”, Opruta Cristian a infiintat Asociatia AVPS BENDIS cu sediul in Zlatna, inregistrata la data de 02.11.2010. La data de 01.11.2010 Luca Anversa face o “sponsorizare”  de 100.000 lei catre AVPS BENDIS, banii fiiind virati din Banca ITALO-ROMENA Alba Iulia in banca RAIFFEISEN Alba Iulia. Este interesant faptul ca niciodata sponsorizarea nu a fost inregistrata in evidentele contabile ale asociatiei sponsorizate dar si faptul ca acesta societate a fost sponsorizata cu o zi inainte de a fi inmatriculata.
In toata acesta perioada  si chiar in prezent Opruta Cristian a fost vazut in repetate randuri de ofiterii BCCO Alba Iulia in compania proc sef Muresan Ioan si a Proc Cean Sergiu, adesea venind chiar la sediul DIICOT . Intamplator, Opruta venea cu un auto de teren marca Land Rover inmatriculat pe “Pomponio”, proc sef Muresan iesind din cladirea DIICOT si discutand cu acesta pe trotuar, in soapta.
Un alt dosar inregistrat de cms sef Man Victor si scms Muntean Alin in anul 2011, la DIICOT ST Alba Iulia, a fost 71 D/P/2011, privitor la o grupare infractionala care actiona pe raza judetului Hunedoara, ce avea ca şi preocupări săvârşirea unor infracţiunii de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare. Anterior inregistrarii, comisarul sef Man Victor a venit la proc sef Mircea Adrian din cadrul DIICOT ST Hunedoara si i-a propus sa inregistreze dosarul la acesta unitate de Parchet. Proc sef Mircea i-a spus ofiterului ca este foarte aglomerat, ca are dosare foarte mari , cu multi arestati si ca trebuie sa mai astepte sau sa inregistreze dosarul la Alba Iulia. In perioada imediat urmatoare Man Victor impreuna cu directorul DGFP Hunedoara- Serban Florin  i-au spus proc sef Mircea Adrian ca au probleme, date de faptul ca proc Cean Sergiu face presiuni mari in acest dosar, pentru a fi favorizat un anume BALINT. Si acest dosar a fost lucrat in secret iar la datele de 11.05.2012 a fost organizata o actiune si retinute mai multe persoane, printre care si BALINT DAN. Ulterior acesta a fost pus in libertate colaborand cu organele de ancheta. In perioada urmatoare , in repetate randuri au existat intalniri pe raza judetului Hunedoara, intre Man Victor, Muntean Alin, Cean Sergiu, Serban Florin si Balint Dan. Lider al gruparii infractionale era considerat Cupetiu Dorin din Hunedoara. La data de 08.10.2010 ( dupa decesul lui Man Victor) s-a organizat o noua actiune ocazie cu care s-au efectuat mai multe perchezitii si au fost retinute mai multe persoane printre care si Cupetiu Dorin. La perchezitii am participat si eu, atunci fiind prima data cand l-am cunoscut pe Cupetiu Dorin. Imi amintesc ca trebuia dus la sediul DIICOT Alba Iulia si inc Balint Dan si ca inainte de perchezitii, Muntean Alin mi-a spus ca Balint este pregatit si asteapta sa fie luat. In cadrul discutiilor i-am spus lui Muntean Alin ca nu este bine ca ceilalti membrii ai gruparii sa vada ca Balint colaboreaza cu organelle de ancheta, si ca ar trebui sa-l ia personal de la domiciliu, abia dupa terminarea perchezitiilor. Cert este faptul ca din toate acestea a rezultat ca Balint Dan stia de actiune si de efectuarea perchezitiilor si astepta sa fie luat de la domiciliu.   De altfel, am realizat faptul ca in timpul activitatilor, Muntean Alin a si vorbit la telefon cu Balint Dan. Ulterior Cupetiu Dorin a fost arestat preventiv. In perioada imediat urmatoare, proc sef Muresan Ioan a inceput sa afirme ca cineva din structura Brigazii a anuntat pe Cupetiu Dorin de faptul ca urmeaza sa i se faca perhezitii si, sustinut de scms Muntea Alin au inceput sa arunce aceste acuzatii asupra mea.
De mentionat faptul ca in acea perioada am cunoscut pe un anume Rusu Gheorghe zis Romica. Pe acesta l-am cunoscut prin prisma faptului ca am cumparat un autoturism pe care il avea spre vanzare. Masina am vazut-o la un atelier service particular din Deva si am aflat ca este de vanzare . De vanzarea masinii se ocupa un mecanic auto pe nume URS IOAN care este si finul meu.    Abia ulterior am aflat cine este proprietarul si l-am cunoscut pe acesta. De la perfectarea vanzarii-cumpararii, am ramas in relatii de amicitie cu Rusu Gheorghe. Niciodata insa nu am stiut ce fel de afaceri desfasoara, nu am stiut unde are firma sau unde locuieste. In nicio imprejurare nu am fost acasa la acesta sau la sediul firmei sale. Ne-am intalnit de mai multe ori, ocazional la diferite cafenele din Deva, unde mergeam cu colegii si adesea cu proc sef Mircea Adrian si vizionam meciurile de fotbal. De cateva ori ne-am intalnit in aceeasi formatie, la un local unde se serveste “meniul zilei”, iar uneori la atelierul auto a lui Urs Ioan. Nu m-am intalnit niciodata singur cu acesta si nu am discutat vreodata probleme de serviciu. Niciodata nu am stiut ca Rusu Gheorghe se cunostea cu Cupetiu Dorin insa imi amintesc ca dupa actiune si mediatizare mi-a transmis felicitari.
Proc sef Muresan Ioan si a scms Muntean Alin,  au profitat de aceste imprejurari  pentru a incerca sa fabrice probe mincinoase din care sa rezulte ca eu, prin intermediul lui Rusu Gheorghe, am furnizat informatii lui Cupetiu Dorin.
In repetate randuri i-am explicat lui Muresan ca este pe o pista gresita , i-am reamintit faptul ca BALINT cunostea chiar de la ei despre efectuarea actiunii, despre faptul ca Man Victor se plansese proc sef Mircea Adrian depresiunile facute in cauza de proc Cean Sergiu, si i-am sugerat sa verifice si aceste piste. L-am rugat sa inceteze cu actiunile denigratoare intrucat a creat o atmosfera grea in randul Brigazii si a afectat grav colaborarea noastra. Permanent proc sef Muresan Ioan dadea vina pe “structurile de informatii”, spunand ca acestia ii reproseaza ca este prieten cu mine si ca ma protejeaza.
Muresan si Muntean au continuat actiunile denigratoare si am aflat de la avocatii din Deva, ca de foarte multe ori il scoteau pe Cupetiu din arest si incercau sa-l determine sa declare mincinos ca se afla in legatura cu mine si ca i-am furnizat informatii. In acelasi fel procedau cu sotia lui Cupetiu. In cadrul discutiilor cu acestia, conditionau lasarea in libertate a acestuia, de depunerea unei “marturii” impotriva mea. Au incercat sa-i determine pe sotii Cupetiu, sa declare mincinos ca anterior perchezitiilor trebuiau sa se intalneasca cu mine in parcarea complexului Real din Deva si ca “eu as fi vazut masinile de filaj”si am renuntat sa ma intalnesc cu ei. De asemenea, sa declare ca m-am intalnit cu Cupetiu Dorin la sediul firmei sale si in gradina din spatele casei sale, spunand ca au probe in acest sens. Permanent spuneau acestora ca sa nu-si faca probleme, ca “zilele mele sunt numarate” si ca Munteanu o sa preia comanda Brigazii. De altfel, am inteles ca sotia lui Cupetiu a si inregistrat cu telefonul mobil o astfel de discutie in biroul proc sef Muresan.  Deci, proc sef Muresan si scms Muntean  au incercat sa fabrice probe false impotriva mea, pentru a ma indeparta de la comanda Brigazii si pentru a putea sa-si vada nestingheriti de activitatile duse adesea dincolo de limita legalitatii. 
Dupa lasarea in libertate, Cupetiu Dorin a incercat in mai multe randuri sa imi transmita prin cunostiinte comune, cele intamplate in perioada detentiei, spunand ca imi pune la dispozitie multe probe in acest sens. Am refuzat acest lucru motivand ca nu am nicio legatura cu el si faptele pentru care este cercetat sau pe care ar vrea sa le sesizeze.
Un alt dosar inregistrat si instrumentat de cms sef Man Victor, scms Muntean Alin, proc sef Muresan Ioan si proc Cean Sergiu, a fost cel privitor la gruparea coordonata de CIOCIU IOAN din Sibiu, care aveau ca si preocupari infractionale contraband cu aur provenit din Turcia. In cadrul acestui dosar, Man Victor, Muntean Alin si Selaru Florina s-au deplasat in mai multe randuri la frontier cu Bulgaria, la punctual de trecere Giurgiu pentru a intercepta transporturi ilicite de aur facute de membrii gruparii. Cei trei figurau ca se deplaseaza cu auto de serviciu sens in care erau intocmite si ordinele de serviciu. In realitate insa, Muntean Alin lua cu el pe av. Crisan Raluca din cadrul Baroului Alba , amanta sa de mai multi ani. Muntean Alin se deplasa cu masina acesteia iar Man cu Selaru cu masina de serviciu. La o astfel de deplasare Muntean Alin a fost surprins de aparatul radar si a falsificat ordinul de serviciu, scriind numarul de inmatriculare al masinii amantei. Desi actiunea era conspirata, cei trei politisti nu au tinut cont de acesta si au implicat si o persoana civila in aceste activitati, Muntea Alin pastrand permanent legatura cu SOS Alba Iulia , care realiza interceptarile convorbirilor telefonice purtate de suspecti, dupa care se consulta cu amanta deconspirand in acest fel si acest mijloc investigativ. Mai mult, politistii s-au deplasat avand asupra lor armamentul din dotare, fiind vorba de actiuni de prindere in flagrant. Au fost incalcate toate procedurile existente, putand fi puse in pericol integritatea corporala si chiar viata av Crisan Raluca, cu atat mai mult ca cat un transport a fost ratat si s-a pornit in urmarirea masinii in care se presupunea ca se afla aurul de contrabanda.
Activitatile ilegale in acest dosar, au continuat insa. Membrii gruparii infractionale au fost retinuti si prezentati Tribunalului Alba  care a hotarat cercetarea in stare de libertate, aplicand acestora interdictia de a parasi tara. Desi activitatile infractionale erau desfasurate la Sibiu, domiciliile inculpatilor erau la Sibiu, iar Tribunalul Alba a fost sesizat cu propunerea de arestare preventive si a dispus masura interdictiei de a parasi tara, prin rechizitoriu a fost sesizat nejustificat Tribunalul Hunedoara.  Imi amintesc ca procurorii BT Hunedoara au fost revoltati, intrucat la acesta structura lucreaza doar un procuror pe judiciar, insa in discutiile cu proc.sef  Muresan Ioan, acesta a motivat ca acesta masura a fost dispusa de Curtea de Apel. Abia dupa primirea dosarului au observant ca acest fapt era neadevarat si ca ST Alba Iulia a sesizat direct Tribunalul Hunedoara.  Acest fapt mi-a trezit suspiciuni care ulterior au fost confirmate. In cursul lunii ianuarie a acestui an, proc Cean Sergiu se arata foarte interesat de acest dosar si a contactat telefonic pe proc Pintea Angela ( proc de judiciar ) din cadrul BT Hunedoara. Suspect era faptul ca Cean Sergiu suna de pe telefonul sotiei. La data de 20.01, in acelasi mod proc Cean Sergiu a contactat pe proc Pintea Angela cerandu-i sa se intalneasca in parcarea hotelului Deva, a doua zi dimineata, la orele 7.00. Intalnirea s-a realizat, proc Pintea Angela deplasandu-se cu masina de serviciu si sofer. Proc Cean Sergiu a venit la intalnire cu masina personala si i-a cerut proc Pintea Angela sa vina la el in masina pentru a nu auzi soferul cele discutate. Cu acesta ocazie, proc Cean i-a cerut colegei ca in cauza Ciociu sa nu mai ceara prelungirea masurii dispusa de Tribunalul Alba, pentru ca “oamenii sa poata parasi tara sa-si faca treaba”. Proc. Pintea a informat de indata pe seful sau, proc Mircea Adrian, de fata fiind si eu. Imi amintesc ca procurorii din cadrul DIICOT BT Hunedoara au fost foarte indignati, fara exceptie de aceste imprejurari.
Ulterior i-am atras atentia personal lui Muresan, spunandu-i cele intamplate si reprosandu-i ca nu-i firesc ca procurorii din ST Alba Iulia sa-si “tranteasca si propriile dosare” . Mi-am dat seama ca acesta este la curent cu cele intamplate si ca in loc sa ia masurile care se impuneau s-a consultat pe acesta tema cu Cean Sergiu. Mai  mult, Cean Sergiu a venit la BT Hunedoara si i-a atras atentia d-nei proc Pintea Angela cu privire la faptul ca Berbeceanu ii vaneaza pe procurori, ca le asculta telefoanele, ca lucreaza cu structurile centrale de informatii si ca din acest motiv a fost cercetat si suspectat dl procuror in dosarul “KETAMINA” si in dosarul “POMPONIO”. Mai mult a incercat sa o atraga de partea lui, invitand-o sa mearga impreuna cu el si proc sef. Muresan la Brasov, la petrecerea de ramas bun a d-lui proc sef Codrut Olaru. Aceste actiuni au scandalizat si mai mult pe procurorii DIICOT BT Hunedoara care au inteles ca proc sef Muresan are cunostiinta despre tot ceea ce se intampla vis a vis de colegul sau de birou si subordonatul sau , proc Cean Sergiu.
Ulterior, intr-o discutie cu proc Chirila Costel , acesta mi-a spus ca proc Cean era foarte afectat, ca ar fi primit comunicare din care reiesea ca i-au fost interceptate telefoanele si ar fi fost supravegheat ambiental de catre structura centrala a DNA. Mai mult s-a stabilit informativ ca dosarul DNA-ului priveau pe proc sef Muresan, proc Cean si scms Muntean.
De mentionat faptul ca recent, instanta de judecata a restituit pentru refacerea urmaririi penale , dosarul privind pe LIMBEAN COSMIN ( disjuns din dosarul POMPONIO)
De altfel, tot recent curtea de Apel Mures a casat solutia de condamnare a tribunalului Alba  si a dispus restituirea dosarului pentru refacerea urmaririi penale in cauza privind pe BOLOGA George si altii , instrumentat de asemenea de scms Muntean Alin sub coordonarea ST Alba Iulia. (Interceptari ilegale a unor posturi telefonice cu peste 2 saptamani peste limita legala de 4 luni)
In perioada urmatoare, proc sef Muresan Ioan a continuat cu si mai mare intensitate actiunile de denigrare a mea si a colegilor mei, fiind in permanenta consiliat si sprijinit de proc Cean Sergiu si scms Muntea Alin. Au inceput sa lanseze acuzatii cum ca de la venirea la comanda Serviciului Antidrog a scms Link Cristian, au fost deconspirate mai multe actiuni aflate in derulare, spunandu-le in permanenta politistilor antidrog ca sunt tradatori multi printre ei, fiind create si mentinuta o atmosfera foarte proasta. 
In cursul anului 2012 am instrumentat un dosar in care am fost ofiter de caz, pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc, droguri de risc si produse cu efect psihoactiv. Dosarul a fost supravegheat de procurorii DIICOT BT Hunedoara fiind arestati zeci de traficanti de droguri , desfiintate 3 magazine “de vise”(2 din Bucuresti si unul din Cluj Napoca) si capurate foarte mari cantitati de droguri de risc , droguri de mare risc si substante cu efect psihoactiv. In cauza au aparut informatii referitoare la un important furnizor de droguri de risc . In cauza s-a lucrat cu structura centrala a DIPI care detineau aceeasi informativi insa datorita termenelor procedurale, cei arestati au fost trimisi in judecata iar fata de alti suspecti s-a disjuns cauza urmand a se continua activitatile informativ – operative. Ulterior dosarul disjuns a fost cerut imperativ de proc sef Muresan Ioan motivand ca exista un dosar important la ST Alba Iulia si ca sunt foarte avansati cu activitatile.
     Abia de curand, am aflat de la ofiterul delegat in dosar, insp Cioara Dorin ca procurorii ST Alba Iulia, lucrau in cauza cu SIPI Hunedoara si ca i s-a atras atentia sa nu raporteze mie si sefului de serviciu despre activitatile desfasurate. 
Cert este faptul ca, SIPI Hunedoara au adus o persoana care a fost autorizata sa cumpere droguri, au realizat o cumparare din banii personali ai ofiterului nostru, substanta vegetala cumparata fiind iarba comuna, fara proprietati psihoactive sau psihotrope. Din cate cunosc, DIICOT si DIPI au fonduri special pentru astfel de activitati iar cumpararea din  fonduri personale este absolut interzisaOfiterul a ramas fara banii personali si nimeni nu poate sa invoce faptul ca nu a stiut ca acei bani nu provin din fonduri speciale, intrucat chiar ei i-au cerut ofiterului sa nu raporteze conducerii brigazii despre activitatile desfasurate.  ( De un an de zile nu au facut nimic)
Ilegalitatile au continuat, astfel ca : in cursul acestui an SCCO Hunedoara sub coordonarea procurorilor DIICOT BT Hunedoara au instrumentat un alt dosar pe linia traficului de droguri de risc. A fost organizata o actiune cu efective mari in Valea Jiului, fiind vizate cu perchezitii mai multe domicilii si urmand a fi puse in executare mai multe mandate de aducere a unor consumatori de droguri. Proc sef Muresan Ioan a aflat despre actiune si a dispus insp Cioara Dorin sa pregateasca adresele la mai multi consumatori care apareau in dosarul ST-ului, spunand ca va face “o combinatie operativa” si ca odata cu consumatorii din dosarul de la Hunedoara sa fie adusi 6-8 consumatori din dosarul sau, pentru ca “poate se vor sparge in ancheta”. Insp. Cioara Dorina raportat de indata cu privire la ilegalitatile dispuse de proc.sef Muresan Ioan. Personal l-am informat pe proc sef Mircea Adrian si pe procurorul de caz Povarna Voichita, spunandu-le ca nu sunt de acord cu astfel de practici, ca nu-mi expun colegii  la astfel de ilegalitati, ca acei consumatori vor avea aparatori care vor sesiza imediat ca nu au nicio legatura cu cauza. Proc Povarna Voichita a confirmat ca proc sef Muresan i-a propus acelasi lucru, spunad ca o sa trimita el si mandatele de aducere respective. Atat proc sef Mircea Adrian cat si proc Povarna Voichita au fost revoltati de astfel de dispozitii si au hotarat sa nu le puna in aplicare.
Dupa aceste intamplari, procurorul sef Muresan a fost tot mai vehement in a afirma ca politistii antidrog tradeaza in cauzele lor. Pentru a media acesta situatie, m-am deplasat la sediul ST Alba Iulia si am discutat cu proc sef Muresan,reprosandu-i ca nu-i corect sa acuze politistii antidrog de scurgeri de informatii, ca in continuare se creaza si se mentine o atmosfera de lucru proasta si tensionata, ca in acelasi fel m-a acuzat si pe mine . Acesta a afirmat ca sunt doi politisti la Antidrog care tradeaza, ca nu stie cine sunt aceeia dar ca “serviciile” l-au informat, exact ca si in cazul meu.
Proc sef Muresan nu are limite in ceea ce priveste incalcarea legislatiei, aspect rezultat si din urmatoarele imprejurari: in cursul acestui an au fost inregistrate la ST Alba Iulia dosarele penale 30D/P/2013 si respectiv 49 D /P/2013 pe linie antidrog. Primul se refera la persoane de pe raza judetului Sibiu, dosar in care s-a reusit si efectuarea unei procurori autorizate. Cel de-al doilea se refera la persoane de pe raza localitatii Geoagiu, in care nu au putut fi administrate probe. Persoanele din cele doua dosare nu au nici un fel de legatura intre ele. La un moment dat, din continutul  unei convorbiri telefonice interceptate in dosarul 30D/P/2013 a rezultat ca persoanele din Sibiu, investigate in acest dosar urmau sa se deplaseze la discoteca din localitatea Geoagiu si ca  vor procura si droguri cu aceasta ocazie, fara sa rezulte nicicum ca ar avea vreo legatura cu persoanele investigate in cel de-al doilea dosar. Ambele dosare se aflau in lucru la proc Cean Sergiu. Fata de aceasta situatie, proc sef Muresan Ioan a chemat pe ofiterii antidrog spunandu-le ca a hotarat conexarea celor doua dosare “pentru a fi omorat unul dintre numere” , afirmand  ca  ulterior va da solutie fata de cei din Sibiu de la care s-a reusit procurarea autorizata si  ca in acest fel nu va avea niciunul din cele doua dosare, “inchis negativ”. Am interzis categoric ofiterului de caz , sa intocmeasca vreun document din care sa rezulte in mod nereal conexitatea intrte cele doua dosare.
Totusi, proc sef Muresan Ioan a dat dispozitie ca cele doua dosare sa fie conexate. Ulterior, ofiterii Brigazii, din dispozitia procurorilor au adus la audieri pe cei din Geoagiu. Ironia sortii a facut ca acestia sa recunoasca faptele comise. Tot din audieri s-a dovedit si faptul ca intre cele doua grupari nu exista nicio legatura. Ca intr-un film de prost gust , procurorul  sef Muresan a dispus disjungerea fata de acestia si inregistrarea unui nou dosar distinct. Oare asemenea manopere nu au izul unui penibil “bambilici procesual-penal”?
In luna ianuarie a acestui an , am inregistrat la BT Hunedoara dosarul 4D/P/2012 privitor la o grupare infractionala organizata cu preocupari infractionale pe linia evaziunii fiscale, spalarii de bani, delapidarii, cu un prejudiciu total estimat  de cca 25 mil euro . Eu am obtinut informatiile primare si le-am aprofundat, fiind ofiter de caz. Inca de la inceput am observant conexiuni ale membrilor gruparii  cu societatile comerciale ale lui Cupetiu Dorin si Balint Dan . Am constatat ca desi firmele administrate de acestia se aflau in “lantul infractional” ca si societati in care s-au produs consecinte fiscale ( a fost dedus TVA nejustificat) , acest segment nu aparea a fi investigat in dosarul ST-ului privitor la gruparea coordonata de Cupetiu Dorin.
In dosarul meu, din probele administrate la dosar a rezultat ca liderul gruparii era  ILISEI MIRCEA din Hunedoara, apropiat al lui Cupetiu Dorin.
In cadrul activitatilor desfasurate au fost interceptate zeci de posturi telefonice utilizate de membrii gruparii infractionale. De asemenea au fost dispuse controale incrucisate efectuate de functionarii DGFP Hunedoara, la societatile implicate in activitatile infractionale.
Inca de la inceput a rezultat preocuparea liderului gruparii, Ilisei Mircea de a gasi functionari in structurile locale si centrale de aplicare a legii, pentru a stopa controalele si a solutiona favorabil cercetarile declansate.
        La un moment dat au fost interceptate convorbiri telefonice purtate de ILISEI  MIRCEA cu procurorul CEAN SERGIU, din cadrul carora rezulta dincolo de orice dubiu ca cei doi se afla in relatii foarte apropiate, ca procurorul DIICOT avea cunostiinta de existenta dosarului de la DIICOT Hunedoara si de faptul ca problemele lui ILISEI sunt tot mai grave. In cadrul unei discutii telefonice, a rezultat ca Cean se afla la Alba si ca dupaamiaza se intoarce la Deva, stabilind sa se intalneasca pentru a discuta. In aceeasi zi, cei doi s-au intalnit “IN PARCAREA COMPLEXULUI REAL DIN DEVA” ( adica exact acolo unde MURESAN si MUNTEAN incercau sa-i determine pe sotii Cupetiu sa declare mincinos ca aveau intalnire cu mine) . Este foarte important de mentionat ca nu au existat discutii intre ILISEI Mircea si CEAN Sergiu cu privire la locul intalnirii, existand presupunerea rezonabila ca acela era un loc obisnuit pentru astfel de intalniri. Proc. Cean Sergiu a coborat din masina si a urcat in masina lui Ilisei Mircea, discutand o perioada de timp. Activitatile au fost supravegheate autorizat , audio-video de catre SRI Hunedoara.
In perioada imediat urmatoare, Ilisei Mircea a achizitionat un aparat telefonic nou cu cartela noua, a devenit foarte rezervat in discutii, precaut in comportament. A sfatuit si pe ceilalti membrii ai gruparii sa fie rezervati in cadrul convorbirilor telefonice, nu a mai facut intalniri cu membrii gruparii la sediul firmei, intalnindu-se doar in locuri aglomerate, zgomotoase, greu de supravegheat. A inceput activitati asidue de refacerea stocului de marfuri si de acoperire cu documente a stocului faptic inexistent. Toate acestea conduc la presupunerea rezonabiala ca a fost sfatuit cu privire la cele de mai sus.Mai mult, in cadrul unei discutii telefonice purtate de Mazilu Corina, sora liderului coordonator, acesta a afirmat in timp ce apela o persoana ca“Berbeceanu dispune ce sa se faca”  ceea ce inseamna ca au fost incunostiintati cu privire la ofiterul de caz. La data de 12.06.2013, la sediul DIICOT BT Hunedoara am convocat echipa formata din mai multi politisti din cadrul BCCO Alba Iulia, pentru a pregati dosarul si actiunea care urma sa se declaseze a doua zi, constand in zeci de descinderi urmate de perchezitii domiciliare si ale sediilor societatilor comerciale investigate.  In timp ce desfasuram activitati la sediul DIICOT BT Hunedoara, a aparut in zona si proc Cean Sergiu care s-a prezentat la punctul de acces in cladire si i-a cerut jandarmului care asigura paza sa contacteze pe proc Pintea Angela prin telefonul interior si sa o anunte sa coboare ca este asteptata de o ruda a sa. Aceste aspect au fost suprinse si constatate atat de catre mine, cat si de colegii mei, fiind deindata sesizat proc.sef Mircea Adrian. De altfel, chiar proc Pintea Angela ne-a informat ulterior ca proc Cean Sergiu a intrebat-o “ce cauta  Berbeceanu cu politistii de la Alba la DIICOT Hunedoara”, in ce dosar se desfasoara activitati si daca personal, desfasoara activitati in vreun dosar economic.
     A doua zi, cu ocazia perchizitiilor , echipele au constatat ca Ilisei  Mircea si Mazilu Corina erau treziti la ora 6 dimineata, imbracati si chiar au spus politistilor ca ii asteptau, reprosandu-le ironic ca au intarziat cateva minute.
    Ulterior , in prezenta echipei de 8-10 politisti care desfasurau activitati autorizate la sediul firmelor coordonate de Ilisei Mircea, acesta m-a informat ( inregistrat ambiental autorizat) , despre faptul ca a discutat mult cu CUPETIU DORIN si ca a aflat de la acesta ca in timpul arestarii preventive a fost supus unor presiuni inimaginabile din partea proc.sef Muresan Ioan si a scms Muntean Alin pentru a depune marturie mincinoasa impotriva mea, conditionand acesta cu lasarea sa in libertate. De acelasi tratament a avut parte si sotia lui Cupetiu Dorin, cu ocazia deplasarilor facute la sediul DIICOT-ST Alba Iulia.
De mentionat faptul ca, asa cum am aratat mai sus inca de la inceputul cercetarilor in acest dosar am constatat  conexiuni ale membrilor gruparii  cu societatile comerciale administrate de  Cupetiu Dorin , Balint Dan si Moga Dan. Dupa arestarea lui ILISEI Mircea, am fost contactat telefonic de proc sef Muresan Ioan care mi-a adus la cunostiinta faptul ca si la el in dosar au aparut aspecte referitoare la activitatile infractionale ale lui Balint in relatiile comerciale cu firmele administrate de catre Ilisei Mircea si ca ar fi dispus disjungerea fata de ascest segment. In realitate, din rechizitoriu nu rezulta in nici un fel ca au fost efectuate cercetari in acest sens si nici ca s-a dispus o astfel de disjungere.
Mai mult, studiind rechizitoriul  dosarului instrumentat de proc sef Muresan Ioan si scms Muntean Alin, privitor la inculpatii Cupetiu Dorin si Balint Dan am constatat cu stupoare ca in mod eronat cei doi „justitiari” au retinut in sarcina inculpatilor un „prejudiciu suplimentar” de cca 50 miliarde lei… in fapt au conexat o disjungere dintr-un dosar instrumentat de DNA Timisoara si au retinut in dosarul lor si prejudiciul pentru care inculpatii fusesera cercetati si trimisi in judecata in mod corect de DNA Timisoara. Interesant este ca „eroarea” amintita mai sus a produs si efecte juridice importante: Balint Dan a fost condamnat in prima instanta la 6 ani inchisoare cu executare iar Cupetiu Dorin a fost cercetat in stare de arest cca 8 luni de zile. Oare aceleasi efecte se produceau si daca instanta era sesizata pentru un prejudiciu mai mic cu doar…50 miliarde lei? Oare echipa MURESAN-MUNTEAN a comis acesta eroare din lipsa de profesionalism sau cu intentie? Greselile impardonabile din punct de vedere procedural, in mod deosebit cu privire la incadrarile juridice ale faptelor, greseli in care rechizitoriul abunda, ma fac sa cred ca ar putea sa fie vorba de lipsa de profesionalism… modul in care acestia au incercat sa forteze pe inc Cupetiu Dorin si pe sotia acestuia sa faca declaratii neadevarate cu privire la persoana mea, ma fac sa cred ca echipa MURESAN-MUNTEAN s-au razbunat pe acesta pentru ca nu a cedat si nu a acceptat sa devina partas marsaviilor lor…. in ambele situatii insa, faptele celor doi raman , sunt evidente si extrem de grave.
In luna august proc sef Mircea Adrian a plecat in concediu de odihna, parasin tara pentru cca 10 zile. In acesta perioada, proc sef Muresan Ioan a contactat telefonic pe proc Pintea Angela si i-a comunicat ca a doua zi va trimite disjungerea facuta din dosarul Cupetiu, pentru a fi conexata la dosarul ILISEI, spunand ca a vorbit telefonic cu proc.sef Mircea Adrian si ca acesta a fost de acord. Proc Pintea Angela, cunoscand ca eu sunt ofiter de caz in dosarul Ilisei m-a anuntat despre intentia lui Muresan si despre presupusa discutie avuta de acesta cu proc sef Mircea Adrian. Am fost convins de faptul ca ma aflu in fata unei noi minciuni marca MURESAN-MUNTEAN  fapt pentru care am  discutat telefonic cu proc sef Mircea Adrian care, mi-a confirmat suspiciunea spunand ca nu a fost contactat de Muresan, aratandu-se foarte revoltat de modul in care acesta din urma vrea sa procedeze. Ulterior proc sef Mircea Adrian a contactat pe proc Pintea Angela caruiai-a dat dispozitie ferma sa nu conexeze nimic pana la intoarcerea sa din concediu. A doua ziproc sef Muresan Ioan a trimis disjungerea la Deva prin „curierul sau de incredere” , scms Muntean Alin. Am studiat impreuna cu proc Pintea Angela materialul continut in disjungere si am constatat ( asa cum banuiam dealtfel ) ca acesta disjungere a fost „croita in graba” de Muresan si Muntean, probabil pentru a „masca” activitatile ilegale descrisa mai sus si comise impreuna cu proc Cean Sergiu. In fapt, exista la dosar doar declaratia de martor a contabilei FILIMON ANAMARIA ( invinuita in dosarul nostru – martor in dosarul lor ) si declaratiile inculpatului Balint Dan ( care in dosarul nostru nu avea calitate procesuala) . Cu toate acestea in disjungere, proc sef Muresan Ioan vorbeste despre un grup infrcational organizat constituit din Ilisei , Filimon, Balint,  Cupetiu, s.a., fara sa aiba vreun fel de probe in acest sens. Mai mult, segmentul infractional care ar fi interesat cauza noastra este tocmai cel instrumentat de DNA Timisoara. Astfel , dupa revenirea din concediu proc sef Mircea Adrian a studiat disjungerea primita si nu a fost de acord cu conexarea la dosarul Ilisei. Mai mult, in ultima decada a lunii august, proc sef Muresan Ioan s-a deplasat la Deva ocazie cu care proc sef Mircea Adrian i-a reprosat ca a trimis o disjungere care nu poate fi conexata la dosarul nostru si i-a prezentat si argumente in acest sens. Proc sef Muresan Ioan i-a spus ca „nu-i nicio problema, imi disjungi si tu prin rechizitoriu si mi-o trimiti inapoi”… „bambilici procesual-penal”?( sau proc sef Muresan s-a temut de eventuale consecinte care ar fi putut sa apara in urma unui control si a trimis acesta „disjungere fabricata” la BT Hunedoara pana spre sfarsitul anului cand se va emite rechizitoriul in dosarul ILISEI?)
In cursul anului trecut, am fost cautat la sediul DIICOT-BT Hunedoara de SIMOTA ALIN, patron al echipei Jiul din Petrosani. Acesta era insotit de preparatorul fizic al echipei si de fiul minor al acestuia din urma, portar la echipa de tineret. Am fost informat cu acesta ocazie, despre faptul ca minorul era consummator, depedent de droguri de risc si substante cu efect psihoactiv. Din discutiile purtate cu acestia a rezultat ca minorul doreste sa colaboreze, indicandu-mi sursele de aprovizionare si mai multe nume de consumatori de astfel de substate, din cercul sau de prieteni. A fost intocmit un dosar penal, inregistrat la DIICOT BT Hunedoara. Ulterior au fost recrutati si autorizati in cauza doi colaboratori, care au ajutat foarte mult in cauza. Cei doi au realizat cca 40 procurari autorizate de droguri de mare risc (amphetamine), droguri de risc ( hasis si cannabis) si substante cu efect psihoactiv. Dosarul a fost finalizat , fiind efectuate zeci de perchizitii , arestati si  trimisi in judecata zeci de traficanti, din 6 judete ale tarii. Au fost identificate si desfiintate trei “magazine de vise” care functionau ilegal.
     Pe durata de cca 5 luni a activitatilor desfasurate in dosar, nu am pastrat legatura cu SIMOTA ALIN, discutand doar  telefonic cu acesta in cateva randuri, atunci cand nu reuseam sa contactez pe cei doi colaboratori.
In cursul acestui an, DIICOT ST Alba Iulia au desfasurat activitati intr-un dosar in care sunt cercetati in stare de arest preventive, SIMOTA ALIN ,  LITERA CRISTIAN si LITERA SIMINA (fosta Simota).
Litera Cristian este un cunoscut element infractor de pe raza judetului Hunedoara. Personal l-am cercetat de-a lungul anilor, in mai multe randuri pentru infractiuni comise cu violenta , inca de cand era minor.
In cursul anilor trecuti  Litera Cristian a fost angajat al lui Simota Alin, fiind folosit de catre acesta din urma la diverse activitati ilicite. Ulterior, fosta sotie a lui Simota Alin a divortat si s-a casatorit cu Litera Cristian, ambii copii minori ai lui Simota fiind atribuiti de instanta fostei sotii a acestuia.
Mai mult, de-a lungul anilor am desfasurat personal activitati autorizate de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel , pe care legea nu-mi permite sa le detaliez, in dosare in care au fost cercetati si arestati celebrii membrii ai gruparii infractionale “Spuma si Bibanul” ( dosar in care au fost arestati preventiv si fostul comandant al politiei Deva, impreuna cu alti 3 ofiteri si agenti de politie), sau in dosare privind furturile si traficul de obiecte din patrimonial cultural national, braconate arheologic din cetatile dacice din muntii Orastiei.
Astfel, in momentul descinderilor la perchizitiile domiciliare, SIMOTA ar fi afirmat in fata echipei operative ca “nu discuta decat cu Berbeceanu” iar LITERA ar fi intrebat pe cei din echipa operativa “de ce s-a suparat seful vostru pe mine?”
Aceste aspecte  au fost suficiente pentru proc sef Muresan Ioan si scms Muntean Alin care le-au apreciat ca fiind “indicii temeinice” cu privire la “integritatea mea
Marsaviile  au continuat  si in acest dosar,  Muresan si Muntean continuind sa fabrice probe mincinoase impotriva mea si a colegilor mei.
Astfel, LITERA CRISTIAN a fost determinat de cei doi sa depuna marturie mincinoasa impotriva mea, cu promisiunea “reducerii la jumatate a pedepsei”.
Mai mult, pentru a-l convinge sa faca acest lucru, Muresan si Muntean ii fac tot felul de “favoruri” care deasemenea depasesc cu mult limita legalitatii. In una din zile, Litera Simina a fost scoasa din arestul IPJ Alba si transportata de scms Muntean Alin si agent Selaru Florina, cu masina de serviciu si cu complicitatea proc sef Muresan Ioan, la domiciliul din Deva pentru a petrece cateva ore cu cei doi copii minori. In acest timp, Litera Cristian se afla la sediul DIICOT ST Alba Iulia si scria cele dictate de anchetatori. In foarte multe situatii, sotii Litera Cristian si Simina  au fost scosi din arestul IPJ Alba si dusi la sediul DIICOT ST Alba Iulia, chipurile pentru continuarea anchetei, in realitate fiindu-le facilitate intalniri intre ei si intalniri cu membri de familie.  Pe durata acestor episoade, sunt “vizitati” si de alte persoane impreuna cu cei din familie, intalnirile nu sunt monitorizate in niciun fel, arestatii fiind lasati liberi pe holurile si in birourile  IPJ Alba sau  DIICOT ST Alba Iulia.
Dupa lasarea in libertate a lui Litera Simina, echipa MURESAN-MUNTEAN au continuat favorurile facute celor doi astfel ca saptamanal Litera Cristian este scos din arestul IPJ Alba, condus in biroul scms Muntean Alin unde se intalneste cu sotia sa Litera Simina. Adesea, Mutean Alin a fost vazut incuind biroul cu cei doi inculpati in interior si revenind dupa 30-45 min. sau asteptand pe hol consumarea intalnirii intime dintre cei doi inculpati. Si totul cu girul proc sef Muresan Ioan.
In aceeasi perioada de timp, insp pr Muntean Alin cu girul proc sef Muresan Ioan a aflat din anchetarea lui Simota Alin despreidentitatea celor doi colaboratori autorizati.Mai mult au continuat sa incalce legea chemandu-i in repetate randuri la Alba Iulia sipunandu-le intrebari cu privire la relatiile dintre mine si acestia, la natura informatiilor furnizate si a activitatilor desfasurate, la sumele de bani primite drept recompensa si folosite pentru cumparari autorizate de droguri.  
Oare acesti nemernici cu pretentii de anchetatori cunosc institutia “colaboratorului autorizat”, au cunostiinta despre riscurile pe care le implica deconspirarea unor astfel de persoane? Pot cuantifica deserviciile majore pe care le creaza structurilor de combatere a criminalitatii organizate, fie ele ale Politiei sau ale Parchetului?
Din investigatiile efectuate a rezultat faptul ca proc sef Muresan Ioan , proc Cean  Sergiu si scms Muntean Alin, la “indicatiile” lui LITERA CRISTIAN efectueaza tot felul de “verificari”, modul in care acestea sunt facute depasind cu mult limitele legalitatii . Astfel au inceput sa audieze elemente infractoare din judetul Hunedoara, persoane din lumea interlopa, violente si deosebit de periculoase, pe care de-a lungul anilor i-am cercetat ( de cele mai multe ori in stare de arest preventiv pentru trafic de droguri, infractiuni cu violenta, trafic de persoane si proxenetism, trafic cu minori, braconaj arheologic si trafic cu obiecte de patrimoniu, infractiuni la regimul armelor, etc ),  pentru a-i determina sa declare mincinos impotriva mea. Au existat discutii ca unii dintre acestia sa fie audiati, chiar cu identitate protejata.  Pot sa exemplific in acest sens pe numitii CRAZNIC CORNEL zis MARGAN ( lider al lumii interlope, infractor deosebit de periculos si violent, cercetat in stare de arest de catre mine, in mai multe randuri, fost urmarit international, avand la activ multiple condamnari) si pe IOIESCU OVIDIU zis PERA ( cercetat deasemenea de catre mine in repetate randuri in stare de arrest preventiv pentru infractiuni de mare violenta , proxenetism, trafic de persoane, etc, avand la activ multiple condamnari) . Acestia au revenit in Deva dupa audieri, afirmand in mediul infractionala ca “BERBECEANU nu mai este sef la Alba, ca acum sunt sefi MUNTEAN si MURESAN “si ca acestia din  urma “sunt porniti sa-l termine pe Berbeceanu”. De asemenea Craznic si Ioiescu au afirmat ca este momentul ca “Berbeceanu sa plateasca”  pentru tot raul care i l-au facut existand discutii sa incerce sa ma ” provoace “ in locuri aglomerate sa ma determine sa reactionez negativ. In mai multe randuri, acestia se deplasau cu masinile in zonele din oras in care ma aflam singur sau cu sotia si copilul lasand impresia ca “ma supravegheaza” .
Prin aceste actiuni inconstiente, proc sef Muresan , proc Cean si scms Muntean imi pun in primejdie integritatea corporala, viata si profesia, expunandu-mi si familia unor pericole reale. Impreuna cu sotia am stabilit ca in acesta perioada fiul nostru minor sa locuiasca la bunici, pentru a fi permanent supravegheat si protejat.
Mai mult, prin activitatile desfasurate, proc sef Muresan , proc Cean si scms Muntean ar putea sa arunce suspiciuni care sa afecteze grav activitatile si solutiile obtinute in dosare foarte importante cum ar fi cele privitoare la furturile si traficul cu obiecte de patrimoniu, cele in care au fost investigate si probate grupari infractionale foarte puternice, cum ar fi cele exemplificate in prezentul raport.
Un alt exemplu elecvent este dosarul 72 D/P/2010 initiat si instrumentat de catre mine si echipa mea impreuna cu procurorii DIICOT BT Hunedoara. In acest dosar s-au probat activitatile infractionale a unei grupari constituita din infractori din judetele Hunedoara, Alba, Arad, Bihor, Prahova, Arges,  Bistrita Nasaud, Satu Mare, Sibiu si municipiul Bucuresti, care aveau ca si preocupari  infractionale sustragerea de utilaje agricole si utilaje industriale din Franta, Olanda, Germania, Italia, Anglia.  In acest dosarau fost cercetati 46 invinuiti si inculpati, 32 dintre acestia in strare  de arest preventiv, au fost recuperate si restituite cca 70 utilaje furate, prejudiciul fiind de cca 4,5 milioane euro. Echipa investigativa a primit multumirile colegilor francezi, olandezi, italieni si felicitari scrise din partea IGPR si MAI. In acest dosar au fost cercetati in stare de retinere pentru sprijinirea unei grupari infractionale organizate,scms Schiau Liviu din cadrul brigazii noastre si comandantul SRI Alba-col Tarnu Ioan. In acea perioada la comanda DIICOT ST Alba Iulia se afla proc. BOICEAN DANUSIA.  Pe durata activitatilor informativ-operative a rezultat faptul ca cei doi ofiteri cunosteau in amanunt activitatile infractionale ale membrilor gruparii, cunosteau despre tranzactii intre membrii gruparii si cumparatorii utilajelor furate, sprijinind in permanenta gruparea infractionala prin scurgeri de informatii catre acestia prin intermediulunuia dintre liderii gruparii, inc STANCIU MIRCEA.
Proc sef BOICEAN DANUSIA, cunostea in mare parte activitatile desfasurate in dosar, faptul ca erau investigate si supravegheate activitatile sefului  SRI Alba, colonel Tarnu Ioan.
In virtutea faptului ca se aflau in relatii de prietenie, anterior retinerii ofiterului de informatii,proc sef BOICEAN DANUSIA l-a vizitat la birou pe colonelul TARNU IOAN si l-a sfatuit sa intocmeasca un raport catre SRI-structura centrala, cu aspectele pe care le cunostea si nu le-a comunicat anchetatorilor, pentru a obstructiona o eventuala invinuire a sa in dosar.
Desi aceste amanunte au fost cunoscute la acea vreme procurorului sef al DIICOT-Olaru Codrut,  conducerii SRI (cu care s-a colaborat foarte bine in dosar ) nimeni nu a desfasurat vreodata activitati de verificare a acestora.Daca in locul acestei doamnei procuror sef s-ar fi aflat un politist…altul ar fi fost deznodamantul…
Odata cu emiterea rechizitoriului in acest dosar, s-a dispus disjungerea fata de inv. Braicu Nicolae din orasul Calan, Judetul Hunedoara fata de care nu s-au putut administra probe suficiente trimiterii in judecata.
Cert este faptul ca, in ultima perioada de timp Stanciu Mircea a inceput sa caute insistent pe Braicu Nicolae si folosind amenintari a incercat sa-l determine sa se deplaseze la Alba Iulia la DIICOT , la “fratele sau” procuror sef Muresan Ioan si sa declare mincinos  ca se afla in relatii cu mine, ca eu ii protejez activitatile infractionale, ca eu impreuna cu Braicu detinem 2 dintre utilajele furate din strainatate. Cu ocazia acestor discutii, Stanciu Mircea ii spunea lui Braicu Nicolae ca stie foarte multe aspecte din cele declarate de Litera Cristian, ca acesta din urma a facut “blat” cu proc sef Muresan si ca a declarat impotriva mea orice i s-a cerut sa declare. Totodata i-a spus ca in “combinatie” cu MURESAN se afla si colonelul Tarnu si subcomisarul SCHIAU, ca au sustinere de la BUCURESTI. Mai mult, i-a spus lui Braicu Nicolae ca stie de la proc sef MURESAN  ca sunt urmarit pas cu pas si ca strategia este sa stranga la dosar orice fel de declaratii de la persoane pe care le-am cercetat, sa forteze retinerea mea in baza acestor probe mincinoase, pentru a crea un scandal in jurul meu si al brigazii, menit sa ne discrediteze.
Desi in toata viata mea am discutat cu Braicu Nicolae o singura data- cu ocazia audierii sale la DIICOT Hunedoara in prezenta proc sef Mircea Adrian,  Braicu nu a acceptat propunerile acestora si m-a cautat din proprie initiativa la sediul SCCO Hunedoara, relatandu-mi toate aceste aspecte in prezenta sefului acestui serviciu, subcomisar Naboiu Lucian.
Modul ilegal in care proc sef Muresan , proc Cean si scms Muntean actioneaza impotriva mea sunt dovedide si de aceea ca in urma cu mai multe zile au citat la Alba Iulia pe sotii BIRIESC TITI si RAMONA si au facut presiuni asupra acestora pentru a-i determina sa declare despre mine lucruri neadevarate. Biriesc Ramona a fost colega mea in liceu, in perioada 1982-1986. Prin intermediul acesteia am cunoscut si pe sotul sau, BIRIESC TITI. Nu ma aflu in relatii de prietenie cu acestia, nu ne vizitam niciodata iar in cei aproape 30 ani de cand ii cunosc, cred ca ne-am intalnit de cel mult 15 ori ( de cele mai multe ori intamplator, la evenimente la care erau invitate familiile noastre : nunti, zile de nastere, intalniri ale promotiei din liceu, etc) . Despre cei doi soti, stiu ca au in orasul Simeria, o benzinarie cu motel si un mic restaurant. In anul 2004 la acest restaurant am organizat botezul fiului meu. In anul 2008, am organizat si coordonat o actiune privitoare la o grupare infractionala cu preocupari pe linia traficului de migranti. Migrantii erau cazati succesiv la mai multe pensiuni din zona Orastie-Bacia-Deva iar eu si echipa mea realizam activitati informativ- operative ce se impuneau. Intrucat activitatile s-au desfasurat pe durata mai multor zile, in acea perioada ne-am cazat pentru o noapte sau doua, intr-un apartament al acestei pensiuni, preturile fiind mici iar pozitia foarte buna, chiar pe ruta folosita de traficanti, in apropierea pensiunilor supravegheate. Eram 10 politisti in doua camere, iar costurile de cazare le-am suportat eu. Cu ocazia citarii la Alba –Iulia, fata de cei doi soti au fost facute presiuni puternice sa declare mincinos ca nu am platit costurile botezului, ca nu am achitat contravaloarea apartamentului si ca obisnuiesc sa alimentez cu carburant masina personala fara a achita, pentru a face naveta la Alba Iulia.
( despre amenintari si poligraf )
Niciodata nu am alimentat masina de la acesta statie cu niciun gram de carburant. Categoric am achitat si botezul fiului meu, alegand acest local doar pentru ca este mic ( cca 50 locuri ) , la eveniment participand doar membrii familiei si cativa colegi de serviciu. De asemenea am achitat personal si costul apartamentului  cu ocazia actiunii, fapt ce poate fi confirmat de colegii din echipa.
Din discutiile purtate cu apropiati ai proc sef Muresan , proc Cean si scms Muntean a rezultat ca strategia acestora ar fi sa stranga cateva declaratii mincinoase la adresa mea, sa fabrice probe beneficiind de sprijinul SIPI Hunedoara , sa forteze “fabricarea unui dosar penal” in ceea ce ma priveste, pentru a ma denigra si a ma indeparta de la conducerea Brigazii.
Cea mai mare parte a colegilor,  care ma apreciaza si au incredere in mine, sunt jigniti si marginalizati, tinuti pe la usi si acuzati de scurgeri de informatii,  sunt numiti “sclavoii lui Berbeceanu” si “cateii lui Berbeceanu”. Li  se spune permanent sa aleaga intre mine si cei trei nemernici, sunt amenintati cu retragerea avizului DIICOT, cu faptul ca nu vor face parte din politia judiciara a DIICOT care se va infiinta in curand.
Politistii Brigazii sunt chemati la ST Alba Iulia la 4-5 dimineata si trimisi in actiuni organizate de DIICOT, fara stiinta conducerii Brigazii, fara sa se realizeze vreun instructaj, fiind in acest fel expusi unor pericole reale.
Exemplificativa in acest sens este actiunea din data de 24.06.2013 de la Sibiu.Intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat deSCCO Sibiu sub coordonarea DIICOT – BT Sibiu  a fost interceptat un colet cu hasis trimis din Spania prin intermediul unei firme de curierat.Din dispozitia procurorilor, drogurile nu au fost substituite din colet inaintea realizarii flagrantului.  Mai mult, procurorii au dispus ca prinderea in flagrant sa nu se realizeze odata cu preluarea coletului de catre suspecti, acestia fiind lasati sa plece cu masina pentru a fi blocati in trafic , in loc aglomerat iar suspectii sa  “fie trantiti cu burta la pamant”. Acest mod de lucru este defectuos si periculos, fiind incalcate toate procedurile in acest sens. Oare ce se intampla si cine se facea vinovat daca suspectii ar fi putut sa scape avand drogurile asupra lor? Cine se facea vinovat daca politistii ar fi fost obligati de imprejurari sa foloseasca  armamentul din dotare? Cine ar fi fost raspunzator daca odata cu urmarirea masinii suspectilor si blocarea in trafic, s-ar fi produs un accident rutier  grav ? Nu vreau ca politistii din echipa mea sa  ajunga sa raspunda penal si sa fie arestati ca in cazul de la BCCO Constanta!
In toate aceste activitati ilegale sunt implicati alaturi de procurori DIICOT si infractori, serviciul SIPI Hunedoara. De-a lungul carierei mele in multe randuri am sperat ca alternanta la guvernare va determina in final si reorganizarea acestor structuri, schimbarea metodologiilor de lucru folosite de catre acestia. Nu este normal ca ofiterii acestor structuri sa vaneze politisti “”la comanda”politica, din ordinul unor procurori corupti ori pentru sustinerea intereselor vreunor cercuri economic-financiare. Nu este firesc ca ofiterii acestor structuri sa poata sa intocmeasca “note” inregistrate “strict secret” sau “secret de serviciu” prin care sa denigreze pe oricine fara sa raspunda vreodata pentru aceasta. Asa cum bine stiti, in astfel de “note” se scriu lucruri mizerabile, neadevarate, neprobate in vreun fel, despre fiecare dintre noi. Iar in baza acestor documente, suntem supravegheati, ni se asculta telefoanele, suntem fotografiati si filmati la intalniri cu persoane care ar putea sa ne furnizeze informatii de mare valoare. Ulterior toate acestea sunt transformate de procurori abili prin ticluire de probe, in “material probator” care pot sa distruga imaginea, cariera profesionala, familia oricaruia dintre noi… In final, nici procurorul nici ofiterul DIPI nu raspunde…iar noi putem sa pierdem totul!
Personal am avut multe “clinciuri” cu SIPI Hunedoara, generate de faptul ca de-a lungul timpului i-am cooptat in mai multe dosare foarte importante si nu si-au facut datoria sau si-au facut-o defectuos – uneori chiar i-am suspectat de reavointa…cu argumente clare si concrete.
Iata de exemplu, cand in cursul anului 2004 in timp ce conduceam SCCOA Hunedoara si investigam o grupare infractionala deosebit de periculoasa (din care facea parte si LITERA CRISTIAN ), ce reprosam celor din cadrul SIPI Hunedoara prin adresa     nr. 00230825   / 24.02.2004  ( va redau doar o parte din continut avand in vedere caracterul documentului ) :
 “In urma activitatilor comune desfasurate de catre SCCOA si SIPI au rezultat urmatoarele aspecte:
q     Din interceptarile efectuate in baza autorizatiilor si prelungirilor acestora au rezultat in mod clar aspecte de interes operativ insa nu au putut fi exploatate datorita intarzierilor cu care ne-au fost transmise de catre serviciul dumneavoastra ( uneori notele privind convorbirile telefonice ne-au fost inaintate la intervale de 2 luni de la purtarea discutiilor).               
q     De asemenea am solicitat sa procedati la redarea integrala a tuturor convorbirilor purtate de catre suspecti, fara a mai cataloga anumite discutii ca fiind lipsite de interes operativ, acesta fiind  atributul doar al magistratului care a emis autorizatia, a procurorului care supravegheaza cauza si al ofiterului de caz din cadrul SCCOA Hunedoara. ( vezi C.p.p. art.91 3 “… convorbirile inregistrate sunt redate integral in forma scisa …”)
q     Desi prin adresa nr.  00302053/ 31.10.2003  v-am inaintat sarcinile propuse pentru a fi executate de catre cadrele serviciului nostru in cadrul activitatilor comune pe care am propus sa le desfasuram, nu am primit nota cu activitati ce se vor desfasura de catre cadrele serviciului Dvs. in cadrul dosarului de caz privind acest grup infractional.
q     Informatiile furnizate privitoare la grupul infractional, desi au fost putine, nu au avut valoare operativa, nu au vizat aspecte privind activitatea  infractionala concreta a suspectilor, fiind mai mult materiale de cunoastere a persoanelor respective.
q     Nu am primit nici o nota privitoare la interceptarile efectuate in baza autorizatiei nr.2 din  12.02.2004 , desi SRI Hunedoara ne-au adus la cunostiinta faptul ca a fost pusa in executare incepand cu data de  16.02.2004.” 
In cea mai mare parte aspectele descrise in prezentul raport, au fost aduse la cunostiinta conducerii Directiei si Politiei Romane. De asemenea , cu ocazia convocarii din luna iunie, care s-a desfasurat in mun Iasi, am informat pe d-na proc sef Bica Alina cu privire la situatia existenta.
Ulterior la nivelul DIICOT, s-a stabilit ca proc Cean Sergiu sa “faca cerere de revenire”, adica sa revina la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, pana atunci sa ramana  in concediu medical. Iata ca Cean Sergiu poate sa fie un bun procuror la o alta structura de Parchet, dupa fapte care daca ar fi fost comise de un politist…ar fi fost categoric arestat.
In final, la jumatatea lunii august proc Cean Sergiu a fost mutat “la cerere” in cadrulParchetul Tribunalului Alba, devenind unprocuror “albit” de structurile Ministerului Public.
( o alta mostra de cinste si corectitudine in ceea ce priveste pe proc sef Muresan Ioan reiese din succesiunea declaratiilor de avere)
Cu ocazia iesirii mele la roport in fata conducerii Politiei Romane, dl Inspector General chestor de politie Toba Petre mi-a comunicat caproc sef Bica Alina i-a cerut sa imi propuna sa accept sa plec din functia de sef al Brigazii, pe o functie in cadrul IGPR sau pe o alta functie echivalenta. Evident ca am refuzat categoric, replicand ca nu eu sunt cel care ar trebui sa plece, ca nu imi parasesc locul de munca si echipa decat eventual , parasind institutia Politiei Romane. 
( despre audienta bica)
De-a lungul timpului, proc sef Muresan Ioan  si proc sef Boicean Danusia , au facut mai multe plangeri la adresa mea catre structura centrala a DIICOT, prezentand diverse situatii in mod neadevarat, trunchiat, tendentios.
Toate cele de mai sus sunt sustinute de inregistrari audio video realizate de catre mine , doar in acest fel putand sa dovedesc marsaviile savarsite de  proc sef Muresan , proc Cean si scms Muntean si pentru a ma proteja si a-mi proteja colegii.
Comisar sef de politie
Traian Berbeceanu