SE CAUTĂ SALVAMAR

Locul scos la concursul organizat de administrația publică locală din Petroşani, pentru postul de salvamar care să lucreze la bazinul şcolar, nu s-a ocupat. Doritori ar fi, însă condiţia eliminatorie îi ţine departe pe cei care ar vrea un loc de muncă în cadrul bazinului şcolar.
Municipalitatea a anunţat încă din luna ianuarie 2015, cum că vrea să angajeze un salvamar, însă acesta ar trebui să aibă un atestat care să certifice calificarea. La prima etapă de selecţie nu s-a prezentat nimeni, nu din cauza salariului de bugetar ci pentru că într-o zonă montană cum este cea din Petroşani, mai rar găseşti un salvamar. Astfel, municipalitatea s-a văzut nevoită să reorganizeze concursul, iar astăzi-joi 26 martie este ultima zi de depunere a dosarelor. Condiţiile s-au schimbat astfel încât piscina şcolară să nu rămână fără un supraveghetor, în condiţiile în care municipalitatea a anunţat că vrea să introducă înotul în şcoli, iar elevii vor avea ore de sport la bazinul şcolar. Astfel, noile cerinţe prevăd ca doritorii să deţină atestat salvamar sau curs de prim ajutor în conformitate cu normele UE.
Tot în luna ianuarie a.c., Primăria Petroșani a mai scos la concurs trei posturi, respectiv: consilier, administrator şi un îngrijitor, toate ocupate.