Se dădea mare cu pistolul prin sat

Un tânăr a fost reținut preventiv de poliţişti pentru că a adus în țară o armă de foc și defila cu ea prin comuna în care locuia. Acesta este acuzat de infracțiunile de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și contrabandă calificată.

”Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în comuna Sântămărie-Orlea şi în municipiul Hunedoara, la locuinţele deţinute de un tânăr în vârstă de 20 de ani, au identificat și au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor o armă neletală supusă autorizării, tip pistol, deținută fără drept pe care tânăr.
Acesta a precizat că ar fi achiziționat arma identificată la domiciliul său și muniția aferentă în cursul anului 2021, de pe teritoriul Germaniei, şi l-ea fi introdus în țară fără a le declara organelor vamale, deținându-le și purtându-le fără drept. Totodată, din cercetări a rezultat faptul că tânărul ar fi a folosit arma și muniția deținute ilegal, efectuând mai multe focuri de armă,  în curtea locuinţei sale”, a informat IPJ Hunedoara. Tânărul în vârstă de 20 de ani urmează să ajungă în fața procurorilor pentru luarea măsurilor legale ce se impun.