Ședința de urgență pentru abrogarea ordonanței din justiție, programată la ora 14:00

0

Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată duminică, în şedinţă de guvern, a anunţat premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria. Conform surselor Antena 3, ședința este programată pentru duminică, la ora 14:00.
Ora coincide cu cea la care cel mai mare eveniment de pe Facebook anunță protestul de duminică.

“Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. (…) Folosesc termenul ‘abrogare’. (…) Am văzut dezbateri inclusiv din acest punct de vedere. E termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială, atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală, abrogarea, prorogare, ca să nu intre în vigoare această ordonanţă”, a declarat, sâmbătă seară, premierul Grindeanu.
Prim-ministrul a precizat că nu doreşte ca România să fie dezbinată.
“Nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. România, cred eu, în acest moment – prin tot ceea ce se întâmplă, pe de o parte, pe partea cealaltă – argumentele celor care ne-au susţinut şi ne-au votat -, pare ruptă în două, dacă nu chiar în mai multe bucăţi. Este ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva”, a spus Grindeanu.
Potrivit acestuia, deciziile pe care Curtea Constituţională le-a luat şi care nu au fost puse în practică vor fi transpuse “în cel mai scurt timp” în cadrul legal.
“E nevoie de (…) o concordanţă între ceea ce înseamnă deciziile Curţii Constituţionale şi cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curţii Constituţionale şi de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am – şi folosesc acest prilej pentru a lansa această invitaţie la dialog -, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament pentru punerea în concordanţă a deciziilor Curţii Constituţionale cu cadrul legal”, a afirmat Grindeanu.
Şeful Executivului a subliniat că orice decizie a Curţii Constituţionale este obligatorie.
“Toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii României. (…) Am urmărit cu atenţie tot ceea ce s-a întâmplat în aceste zile în toată ţara şi am văzut poziţiile oamenilor, foarte multe dintre ele argumentate, altele, în schimb, nu transmiteau de fapt realitatea. Ideea este că s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte, membrii şi susţinătorii noştri ne îndeamnă să continuăm în ceea ce înseamnă acest demers”, a mai afirmat Grindeanu.

Sursă: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here