Șefa Serviciului Promovare și Dezvoltare a Turismului din cadrul Consiliului Județean Hunedoara, condamnată pentru conducere sub influența alcoolului

Liana Maria Ștaier este membru în Biroul de conducere al Organizației PSD Deva și angajat al Consiliului Județean Hunedoara.

Șefa Serviciului Promovare și Dezvoltare a Turismului a fost oprită în trafic de polițiștii rutieri și testată cu aparatul alcooltest iar rezultatul a arătat că tânăra avea o concentrație de alcool extrem de mare.

”În actul de sesizare al instanței s-a reţinut, în esenţă, în sarcina inculpatei că în data de 30.04.2022, în jurul orei 03:00, a condus pe drumul public având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 2, 04 g% alcool pur în sânge – mostra I şi de 1, 84 g% alcool pur în sânge – mostra a II a, astfel cum rezultă din buletinul de analiză”.

Liana Maria Ștaier a fost judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, iar Judecătoria Deva a pronunțat sentința.

Ștaier a fost condamnată la o amendă penală în cuantum de 8.100 lei (180 zile-amendă x 45 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă săvârșită la data de 30.04.2022. Atât inculpata cât și procurorii pot declara apel în termen de 10 zile de la comunicare.

CITEȘTE ȘI:

Șefă din Consiliul Județean Hunedoara, judecată pentru că a urcat băută la volan