Șefii CEH-ului sunt cei mai tari! Rămași pe sec, dau vina pe politic

Ne și imaginăm ce crunt este să muncești într-un loc unde pute a rahat cât e ziua de lungă. (Am vrut să fim delicați, că la CEH pute a c… de multă vreme). Cam asta s-a întâmplat astăzi la CEH, unde armata de directori, șefi și șefuți a avut cu adevărat o zi cruntă. Conașul Avram le-a tăiat apa pentru facturile neplătite iar conducerea companiei energetice și-a găsit țapul ispășitor. Probabil, în timp ce stătea pe ”tron” cu respirația ținută, unul dintre comunicatorii CEH-ului, evident, din cauză că nu i s-a mai oxigenat creierul, a zis că politicul îi de vină. Nu în gura mare, nu putea să facă asta fără a risca să fie suspectat de colegi ori lumea-ntreagă că mâncă rahat.
Retrospectiva zilei de astăzi ne spune așa:
Dis de dimineață, Costel Avram și-a trimis armata să pună dop la țevile ce alimentează Hotel Onix și sediul CEH.  Înainte de asta le-a dat și soluția celor care conduc CEH-ul, adică i-a anunțat că-i lasă pe sec dacă nu fac o eșalonare. Mahării CEH-ului l-au ignorat total. Moldoveanul a trecut la fapte și le-a blindat rețeaua.  Conducerea CEH-ului, la câteva ore distanță, vine cu un comunicat în care recunoaște datoria, recunoaște că a fost somată să promită că plătește, dar bagă placa ”interesului local”. Pe bune? Fraților, lăsați-o că măcăne, plătiți! Plătiți și nu mai găsiți alți vinovați. Parcă mai ieri vă lăudau subordonații voștri comunicatori, când v-ați cocoțat în fotoliile de directori,  că ”vă recomandă experiența”. Păi dacă ”vă recomandă” găsiți soluții, că d-aia luați lefuri babane și ortacul de la front se alege cu praful de pe tobă. Îndurați și voi nu numai pălmașul. A… și mai schimbați placa, asta cu răzbunarea politică deja e de tot c…tul!
Comunicatul CEH
Un prim efect al ieşirii din insolvenţă a Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA
S. CEH-SA Petroşani: Astăzi, 16.11.2016, din decizia conducerii S.C. APA SERV Valea Jiului, sedii administrative din cadrul CEH au fost debranşate de la reţeaua de apă potabilă, după transmiterea, în prealabil, a unei somaţii de plată comunicate în data de 9.11.2016.
Datoriile pe care Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. faţă de APASERV Valea Jiului sunt în cuantum de 269.877,02 lei, din care restante în valoare de 219.347,37 lei şi datorii curente în valoare de 50.529,65 lei.
Nu sunt singurele datorii pe care le înregistrează societatea noastră şi ne recunoaştem obligaţiile contractuale faţă de toţi furnizorii noştri.
Facem însă precizarea că, la data de 30.09.2016, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA înregistrează în evidențele contabile creanțe totale în sumă de 231.834.802 lei, din care restante în sumă de 173.600.084 lei. Din suma de 173.600.084 lei reprezentând creanțe restante, 87,8% adică 152.354.000 lei provin din vânzarea, de-a lungul timpului, a energiei termice. Recuperarea legală a acestor sume s-a dovedit imposibilă în ciuda eforturilor depuse de S. CEH SA. pentru că societățile locale de distribuție a energiei termice sunt în procedură de insolvență sau faliment.
Cu toate acestea, Societatea Complexul Energetic Hunedoara a răspuns nevoii de asigurare a agentului necesar în beneficiul final al populaţiei.
Nu ne victimizăm şi nici nu facem apel la înţelegerea creditorilor. Îi asigurăm că tratăm cu toată responsabilitatea obligaţiile care ne revin şi ne asumăm inconvenientele create.
Refuzăm să credem că în spatele acţiunilor unei societăţi care funcţionează în Valea Jiului există mize care ţin mai mult de plătirea unor poliţe din zona politicului şi nu acela al interesului local. Când spunem interes local, ne referim la păstrarea locurilor de muncă ale celor 4.354 de salariaţi ai societăţii care trăiesc şi muncesc în Valea Jiului.