Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Șefii CJ Hunedoara greșesc, hunedorenii plătesc!

  PUBLICAT ÎN

  Consiliul Județean Hunedoara trebuie să plătească despăgubiri unei societăți de asigurare după ce instituția a fost acționată în judecată. O hunedoreancă și-a stricat mașina pe drumurile județene și a cerut firmei la care era asigurată să fie despăgubită. La rândul ei, societatea s-a îndreptat împotriva administratorului drumului pentru recuperarea pagubei.

  ” Din procesul verbal încheiat de către IPJ Hunedoara rezultă că în data de 04.10.2021, numita a circulat cu autoturismul pe DJ 706A, din direcţia Soimuş către Brănişca şi a intrat cu roata din faţă într-o groapă apărută pe carosabil, iar în urma incidentului, cauciucul s-a spart iar janta s-a îndoit. Întrucât autoturismul implicat în incident era asigurat de către reclamantă, aceasta din urmă a achitat proprietarei autoturismului contravaloarea reparaţiilor în cuantum de 1288,72 lei”.

  CJ Hunedoara a încercat să arunce pisica…

  Pârâta UAT-JUDEŢUL Hunedoara, prin întâmpinare a invocat excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, motivând că deşi drumul se găseşte în administrarea sa, la data producerii incidentului, era în derulare contractul de execuţie de lucrării nr. 9339/03.06.2021, astfel că răspunderea pentru întreţinerea drumului aparţinea executantului investiţiei. Judecătoria Deva a stabilit că UAT – Judeţul Hunedoara este administratorul drumului, că sunt îndeplinite condiţiile răspunderii civile delictuale pentru prejudiciul cauzat de lucruri şi că reclamanta se subrogă în drepturile asiguratului, așa că a admis cererea formulată de către reclamantă. A dispus obligarea CJ Hunedoara la plata sumei de 1288,72 lei, contravaloarea reparaţiilor autoturismului avariat.

  ”Împrejurarea că pârâta avea în derulare un contract de executare de lucrări pe drumul pe care a avut loc incidentul nu produce consecinţe juridice sub aspectul răspunderii delictuale pentru prejudiciul cauzat de lucruri, pârâta putându-se îndrepta împotriva executantului investiţiei, în temeiul răspunderii civile contractuale, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile angajării acestei răspunderi”, a motivat instanța din Deva.

  Mai mult decât atât s-a stabilit că trebuie plătite de către Consiliul Județean Hunedoara și dobânzii legale penalizatoare de la data punerii în întârziere, respectiv de la data emiterii somaţiei, 24.05.2022. Soluția Judecătoriei Deva nu este definitivă.

  https://observatorulnational.ro/sefa-din-consiliul-judetean-hunedoara-judecata-pentru-ca-a-urcat-bauta-la-volan/

  https://observatorulnational.ro/luati-respect-de-la-consiliul-judetean-hunedoara-video/

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...