Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Șefii CJH- făcuți praf de un europarlamentar

  PUBLICAT ÎN

  Eurodeputatul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, cere demisia vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Hunedoara Dorin-Oliviu Gligor și a tuturor responsabililor care au aprobat și gestionat proiectul de construire a drumului spre Cetatea Sarmizegetusa Regia deoarece consideră că autoritățile locale și-au bătut joc de banii publici cheltuind iresponsabil fondurile europene destinate acestui proiect.
  „Am citit cu surprindere în presa locală despre modul în care Consiliul Județean Hunedoara a înțeles să cheltuiască fonduri europene, deci bani publici, pentru construirea drumului spre Sarmizegetusa Regia. Jurnaliștii scriu că, pe ultimii 4 kilometri, drumul este prea îngust pentru a permite ca mașinile venind din sensuri diferite să poată trece una pe lângă alta, nu există parapete de protecție în zonele cu risc de prăbușire, iar locurile de parcare au fost astfel delimitate încât nu poți parca nicio mașină normală. Este nepermisă poziția oficială a Consiliului Județean Hunedoara, exprimată de președintele Adrian David, care consideră «o performanță» să modernizezi de la zero un drum într-o zonă montană și propune ca soluție introducerea unui transport public pentru acest segment de drum, deci cheltuirea de noi bani publici pentru a acoperi incompetența unor angajați ai statului”, declară eurodeputatul Siegfried Mureșan.
  „Consider că o astfel de atitudine este cel puțin sfidătoare la adresa banilor publici și cer demisia vicepreședintelui CJ Hunedoara Dorin-Oliviu Gligor care asigura interimatul președinției Consiliului când a fost semnat contractul pentru realizarea drumului, și a tuturor responsabililor din această instituție care au gestionat și aprobat proiectul. Era de datoria lor, ca angajați ai statului, să vegheze la corecta și responsabila cheltuire a banilor publici, de aceea, trebuie să fie trași la răspundere legal și să-și dea demisia de îndată pentru a lăsa locul lor unor oameni cu responsabilitate și respect față de cetățeni. Fondurile europene sunt bani publici, iar cheltuirea lor trebuie făcută cu maximă responsabilitate și rigurozitate. Există riscul ca funcționarii de la Comisia Europeană să nu deconteze această cheltuială, astfel că banii vor trebui acoperiți de la bugetul de stat. Oamenii trebuie să înțeleagă că principiul «merge și așa, bine că s-a făcut» nu funcționează și la Bruxelles, unde oficialii statului sunt aleși sau numiți pentru a servi cât mai bine interesul public și pe cetățeni. Amenajarea acestui drum era necesară, trebuia să fie gata de acum mulți ani, dar, așa cum a fost construit, în special fără parapete, este un pericol pentru viața tuturor celor care vor să viziteze Cetatea Sarmizegetusa Regia”, mai declară Siegfried Mureșan.
  Gligor îl face ”obraznic” pe Mureșan
  Probabil pentru a-şi lansa cu un scandal candidatura la Consiliul Judeţean Hunedoara din partea partidului PMP, Europarlamentarul Siegfried Mureşan dovedeşte rea credinţă, aroganţă şi necunoaştere a subiectului. Proiectul tehnic pentru respectivul drum s-a făcut sub îndrumarea fostului preşedinte Mircea Moloţ a cărui demisie este târziu să i-o ceară astăzi Siegfried Mureşan. Despre deficienţele acelui proiect tehnic am vorbit în repetate rânduri acum un an. Pe de altă parte, ar fi fost de neconceput să pierdem finanţarea de 9 milioane de Euro pentru drumul spre cetăţile dacice după ani de eşecuri şi promisiuni fără acoperire. Contribuţia mea a fost aceea de a obţine finanţarea proiectului tehnic pe care l-am preluat şi de a-l preda spre execuţie aşa cum a hotărât plenul Consiliului Judeţean Hunedoara.   Resping ferm comentariile obraznice ale Europarlamentarului Siegfried Mureşan şi aştept prima sa contribuţie constructivă la dezvoltarea judeţului nostru, susține, vicepreşedinte CJ Hunedoara Dorin Gligor.
   

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...