Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  ŞEFII DIICOT ŞI AI IGPR- ADUŞI LA INSTANȚĂ ÎN DOSARUL BERBECEANU

  PUBLICAT ÎN

   
  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să admită cererea venită din partea lui Berbeceanu cu privire la audierea mai multor persoane care ar avea cunoştinţă că el ar fi fost anchetat în mod abuziv de către procurorii DIICOT Alba
  .
  Decizia instanţei supreme vine după ce, în 14 ianuarie, Traian Berbeceanu a cerut să fie audiaţi în cazul său Alina Bica, Petre Tobă, precum şi mai mulţi procurori care ar fi ştiut de situaţia din instituţia unde lucra.
  La acel termen Berbeceanu a arătat că doreşte audierea fostului procuror-şef al DIICOT Alian Bica, despre care a spus că ştia încă din luna iunie 2012 despre tensiunile apărute la nivelul DIICOT şi BCCO Alba. Referitor la audierea şefului Poliţiei Române,Traian Berbeceanu a spus că, încă din 2012, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) despre faptele penale şi disciplinare comise de cei trei foşti anchetatori ai săi.
  Instanţa a admis şi cererea lui Berbeceanu privind audierea actualului şef al DIICOT Georgiana Hossu, arătând că a fost martor la discuţiile sale cu Alina Bica, precum şi pe Dan Hossu, soţul acesteia, poliţist în rezervă şi fost ofiţer de BCCO, care ar putea confirma că la Alba i se pregătea un dosar.
  Tot în boxa martorilor urmează să fie chemaţi şi ofiţerii de Poliţie Gheorghe Stupilă, care, susţine Berbeceanu, să prezinte „încrâncenarea” cu care cei trei anchetatori ar fi dorit înlăturarea sa de la BCCO Alba, Florentin Robescu şi Claudiu Cucu, despre cel din urmă spunând că ştie toate discuţiile sale cu Alina Bica. În plus, la instanţa supremă vor fi audiaţi şi procurori cu care a colaborat în trecut comisarul, la diverse dosare: Diana Pecincu, care a instrumentat dosarul „Hidra”, Florin Nanu, Forin Dumitraşcu, Adrian Mircea, Augustin Lazăr, care i-au coordonat activitatea la dosarele „Spumă”, „Bibanul” şi „Aurul Dacic”, dar şi aprocurori de la DIICOT care s-au ocupat de dosarul în care el era cercetat: Valentin Trif şi Adrian Nicolae Băican.
  Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată, în iulie 2014, de procurorii DIICOT, fiind acuzat de luare de mită, sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare.
  În 16 iulie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Ioan Mureşan, procuror şef al DIICOT Alba la data faptelor, pentru abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual, pe Nicolaie Ioan Cean, fost procuror DIICOT în perioada 7 decembrie 2009 – 15 august 2013, în prezent pensionat, pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, şi pe Alin Mirel Muntea, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.
  Potrivit DNA, fostul şef al DIICOT Alba şi cei doi complici ai săi au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu încercând să îl reducă la tăcere pe fostul şef al BCCO Alba şi să obţină de la acesta materiale despre care credeau că i-ar fi putut incrimina.
  Cele două dosare – cel în care Berbeceau este inculpat şi cel în care este victimă – au fost conexate la instanţa supremă.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...