SIE recrutează pe Facebook. Testul care îți spune dacă ești bun de spion

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) îndeamnă utilizatorii Facebook, prin intermediul unui anunţ, să-şi testeze „abilităţile de spion” prin intermediul unui joc, ca parte a campaniei de recrutare al cărei public-ţintă sunt tinerii.
„De ce să ai doar un un job, când poţi contribui la apărarea intereselor naţiunii tale? Vei face parte din prima linie de apărare şi protejare a ţării tale, lucrând alături de oameni cu abilităţi de excepţie. Testează-ţi abilităţile de spion. Fă testele: Situaţional, Cultura generală, Inteligenţă”, spune anunţul postat pe pagina de Facebook și care face trimitere la site-ul instituției.
Testul accesibil prin site-ul SIE trimite utilizatorul pe un microsite interactiv. Acolo, prin alegerea unui dintre cele trei „personaje”, utilizatorul alege de fapt tipul de test. La final, utilizatorului i se solicită numele, vârsta, o adresă de email unde va primi rezultatele şi, de asemenea, suma unor cifre (ca şi cod captcha).
Biroul de Relaţii Publice al SIE a precizat că rezultatele acestor teste au doar „valoare orientativă”, potrivit mediafax.ro.
„În privinţa microsite-ului interactiv la care faceţi trimitere, testele existente acolo au doar o valoare orientativă, rezultatele obţinute nu condiţionează în niciun fel nici persoana şi nici instituţia. Pentru a putea intra în procesul de selecţie şi încadrare, eventualii candidaţi trebuie să completeze aplicaţia on-line existentă la pagina «Carieră» urmând ca, în măsura în care îndeplinesc cerinţele specifice pentru postul vizat, să fie contactaţi pentru a intra în procedura propriu-zisă de selecţie, unde abilităţile şi aptitudinile sunt evaluate prin teste, instrumente şi metode profesionale şi standardizate”, a explicat instituţia.