Siguranţa cetăţeanului – o prioritate pentru poliţiştii hunedoreni. Măsuri ferme, de aplicare a legii, adoptate de polițiști.

În data de 24.05.2018, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au efectuat o razie în cartierul Bărbăteni, din municipiul Lupeni, în urma căreia au depistat un minor în vârstă de 15 ani, din Lupeni, cu privire la care au stabilit că, în perioada aprilie-mai 2018, a comis mai multe infracţiuni de furt calificat, din societăți comerciale.
      Potrivit probatoriului, în noaptea de 17/18.04.2018, prin forțarea ușii de acces, cel în cauză a pătruns în interiorul unei case de pariuri din Lupeni, de unde a sustras un laptop, un joc portabil şi trei telefoane mobile. În acest caz, prejudiciul, în valoare de 750 lei,  a fost recuperat în totalitate.
De asemenea, în noaptea de 06/07.05.2018, prin acelaşi mod de operare, minorul a pătruns în interiorul unui bar din  Lupeni, de unde a sustras țigări și bani, cauzând un prejudiciu în valoare de 150 lei, iar în noaptea de 06/07.05.2018, a pătruns în interiorul unui magazin din aceeaşi localitate, de unde a sustras 400 de lei.
        În urma probelor administrate, minorul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentat  Judecătoriei Petroşani, cu propunere de arestare preventivă.
         Tot în cadrul raziei, poliţiştii Biroului Rutier au acţionat în vederea diminuării riscului rutier, iar în urma abaterilor constatate în trafic au aplicat 7 sancțiuni contravenționale (în baza O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice), în valoare totală de 2.610 lei.
 
Tot ieri, poliţiştii petroşăneni au efectuat o razie în cartierele  Aeroport și Livezeni, din municipiul Petroșani, în urma activităților întreprinse fiind identificaţi şi conduşi la sediul subunităţii de poliţie patru petroşăneni, cu vârste cuprinse între 29 şi 55 de ani, cu privire la care se vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt (de energie electrică).
Cu privire la cei în cauză, poliţiştii au stabilit, cu sprijinul reprezentanților companiei furnizoare de energie electrică, faptul că imobilele în care domiciliază erau branşate în mod fraudulos la reţeaua electrică, fără a deţine contracte de furnizare a energiei electrice, prejudiciul total cauzat de cei patru petroşăneni depăşind 17.000 de lei.
 
În data de 24.05.2018, în urma unei acțiuni, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Deva au  depistat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din orașul Uricani și un minor de 17 ani, din municipiul Hunedoara, cu privire la  au stabilit, în urma cercetărilor, că în perioada 26.04.2018-24.05.2018, au sustras mai multe lenjerii de pat, din incinta unui magazin din Deva.
Față de cei doi, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 ore, aceştia urmând fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măririlor legale.
 
      În data de 24.05.2018, în jurul orei 22:30, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală  Crişcior, au oprit în trafic, pe DN 76, pe raza comunei Luncoiu de Jos, autoutilitara condusă de un bărbat de 63 de ani, din oraşul Abrud, judeţul Alba.
În urma verificării avizului de însoţire secundar şi a verificării cantităţii de material lemnos transportat, poliţiştii au constatat faptul că în avizul de însoţire era menţionată cantitatea de 5,40 m3 cherestea  şi grinzi molid, iar în realitate volumul total transportat era de 6,89 m3 cherestea şi grinzi  molid.
      Prin urmare, cantitatea de 0,49 m3 de grinzi şi 1 m3 de cherestea molid, care nu era menţionată în avizul de însoţire secundar a fost confiscată, iar conducătorul auto a fost sancţiune contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei.