Sindicaliştii din Poliţie îl apără pe Marian Godină şi cer demisia şefului IPJ Braşov

Sindicatul Naţional a Agenţilor de Poliţie (SNAP) îi cere în mod public şefului IPJ Braşov, chestorul Ioan Aron, să îşi dea demisia în urma cazului Marian Godină, transmite corespondentul Mediafax.
„Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România «Alexandru Ioan Cuza» solicită în mod public demisia inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, chestor de poliţie doctor Ioan Aron. Această solicitare are ca bază cazul, intens mediatizat al colegului nostru Marian Godină şi care a scos la iveală problemele grave petrecute la nivelul acestui inspectorat de poliţie în ultima perioadă”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Agenţilor de Poliţie.
SNAP mai precizează că este a doua oară când inspectorul şef intervine în viaţa colegului lor şi „prin diverse abuzuri încalcă dreptul la liberă exprimare, solicitându-i să-şi închidă pagina personală de pe o reţea de socializare, în ciuda faptului că aceasta este urmărită şi apreciată de sute de mii de oameni”.
Sindicaliştii au mai semnalat faptul că, la Braşov, a existat un caz în care un agent de poliţie avea 114 atribuţii în fişa postului şi că mai mulţi poliţişti rutieri au fost cercetaţi, suspendaţi sau chiar condamnaţi pe nedrept.
De asemenea, SNAP mai susţine faptul că în campusul universitar Braşov, şeful poliţiei Braşov „şi-a permis, împreună cu administratorul să monteze camere de supraveghere video şi micofoane, să urmarească studenţii fără drept şi chiar să exercite presiuni asupra unor studente pe baza înregistrărilor”.
Prin urmare, poliţiştii spun că Ioan Aron ar trebui să-şi dea demisia de onoare.
„Toate acestea considerăm, domnule doctor, că sunt motive temeinice care ar trebui să vă determine să vă înaintaţi demisia de onoare”, se mai arată în comunicatul postat pe site-ul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.