Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  SINDICATUL NAȚIONAL AL SALARIAȚILOR DIN INSTITUȚIILE MINISTERULUI MUNCII: DECLANSARE GREVA IN INSTITUTIILE MINISTERULUI MUNCII

  PUBLICAT ÎN

  Astazi, 22.11.2023 incepand cu ora 08.00 salariatii (membri, si nemembri de sindicat) au declansat un conflict de munca constand pentru inceput intr-o greva de avertisment cu o durata de doua ore. 

  Greva de avertisment a fost notificata institutiilor conform prevederilor legale (Legea 367/2003- a dialogului social)

  Revendicarile se refera la :

  -Acordarea unor salarii echitabile  egale cu ale angajatilor din alte institutii similare (ANAF, sanatate, APIA etc.) deoarece au aparut diferente salariale intre angajatii familiei ocupationale „Administratie”. Aceste inechitati sunt generate de clasa politica si cerem respectuos eliminarea discrepantelor si asigurarea remunerarii conform contributiei noastre la dezvoltarea societatii romanesti . Nu in ultimul rand punem in vederea factorilor de decizie sa tina cont si de scaderea puterii de cumparare urmare a inflatiei si cresterii preturilor la bunurile de consum, lucru ce a adus la nemultumiri in randul salariatilor Ministerului  Muncii si Solidaritatii Sociale mai ales ca salariile acestor salariati au ramas la niveluri incredibil de mici.

  – Asigurarea unor conditii de munca decente, intr-un mediu propice, sanatos si sigur precum si eliminarea factorilor care stres.

  – Acoperirea deficitului de personal in institutiile care se confrunta cu aceasta problema. 

  Solicitam anularea blocarii ocuparii posturilor vacante. Deficitul de personal a condus la o supraincarcare a personalului existent care este nevoit sa faca ore suplimentare de cele mai multe ori neplatite sau nerecompensate cu timp liber.

  – Solicitam plata orelor suplimentare urmare a imposibilitatii de a putea recupera orele lucrate cu timp liber corespunzator in compensare.

  – Dorim o stabilitate a locurilor de munca pentru toti angajatii din institutiile Ministerului Muncii si fundamentarea reala si corecta a numarului de personal pentru a se putea derula toate activitatile in mod coerent si in conditii normale de lucru.

  – Solicitam de asemenea reactualizarea aplicatiilor informatice folosite in activitatea curenta precum si dezvoltarea sistemelor informatice la nivelul cerintelor unei societati si servicii moderne.

  – Solicitam revizuirea Statutelor inspectorului de munca si al inspectorului social, garantarea independentei acestora deoarece funcţionarii publici au obligaţia să îşi îndeplinească cu profesionalism, imparţialitate şi în conformitate cu legea toate îndatoririle de serviciu 

  Daca revendicarile salariatilor din institutiile Ministerului Muncii nu vor fi satisfacute, vom continua protestele urmand ca din data de 23.11.2023 sa declansam greva generala, ce va continua pana la satisfacerea revendicarilor (desi nu dorim acest lucru care ar insemna incetarea platii pensiilor, alocatiilor si indemnizatiilor pentru somaj).

  Speram intr-un dialog onest si real cu partenerii sociali care sa conduca la concilierea si in final dezamorsarea acestui conflict.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...