SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 07:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu mai există drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile şi nici accidente rutiere care să impună restricţii de circulaţie pe aceste artere.
Se circulă îngreunat din cauza ceţii pe numeroase artere rutiere din judeţele  Bacău, Botoşani, Cluj, Galaţi, Giurgiu,Iaşi, Olt, Neamţ, Vrancea, Vaslui şi Suceava.
Pe raza judeţului Dolj se circulă cu dificultate din cauza poleiului pe DN 55 Bechet – Craiova, DN54 Bechet – Calafat şi pe DN55A Bechet- Corabia.
Având însă în vedere că pe foarte multe tronsoane de drumuri se circulă în condiţii de iarnă, facem câteva recomandări şoferilor, pentru o circulaţie preventivă:
– să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;
– să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;- să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;
– să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;
– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte;
– să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.
Având în vedere că pe parcursul zilei există pericolul formării poleiului pe mai multe drumuri naţionale, sfătuim conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să reducă semnificativ viteza de deplasare, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor. Conduceţi prudent!