Şocant! Un procuror a furat banii pe care i-a găsit la percheziții domiciliare

Procurorul infractor a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și alte infracțiuni. „Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală a PÎCCJ au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, fost procuror, sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni: abuz în serviciu,  fals în declarații, fals intelectual și uz de fals.

În fapt, inculpatul nu a depus, în termenul prevăzut de art. 252 alin. 8 din Codul de procedură penală, sumele de bani ridicate cu ocazia  unor percheziții domiciliare efectuate la 07.12.2021 și 10.12.2021, sume pe care le-a folosit până în cursul lunii iunie 2022, când  – după efectuarea unui control la D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița – le-a predat persoanelor de la care au fost ridicate (infracțiunea de abuz în serviciu). 

Potrivit rechizitoriului, inculpatul a determinat trei martori să consemneze în fals, cu ocazia declarațiilor date în fața acestuia la data de 08.06.2022, faptul că le-au fost restituite sumele de bani ridicate la perchezițiile domiciliare efectuate la locuințele lor în aceeași zi în care au fost ridicate (infracțiunea de fals în declarații, în forma participației improprii).

Totodată, inculpatul a întocmit un număr de 3 procese-verbale în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că a restituit sumele ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la 07.12.2021 și 10.12.2021 în aceleași zile în care au fost ridicate, procese-verbale pe care ulterior, cunoscând că sunt false, le-a folosit în fața comisiei de control pentru a ascunde comiterea infracțiunii de abuz în serviciu (infracțiunile de fals intelectual și uz de fals). 

Dosarul cauzei a fost trimis, spre competentă soluționare, Înaltei Curți de Casație și Justiție”, informează Ministerul Public.

VEZI ȘI: 

Autoritățile fac verificări la șantajistul Andrei Câmpean