Solicită despăgubiri pentru cutremurele din Gorj

Cutremurele din ultima perioadă care au afectat judeţele Gorj, Cluj, Hunedoara, au provocat stricăciuni unor locuințe, astfel că proprietarii acestora s-au dus la firmele de asigurări pentru a-și acoperi pagubele.

Au fost deja deschise peste 1.000 de dosare de daună, în baza poliţelor de asigurare obligatorii şi facultative pentru locuinţe, a anunţat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). Între 2013 şi 2022, asigurătorii membri ai UNSAR au despăgubit 1.664 dosare de daună – doar ca urmare a cutremurelor.

Sprijinul financiar a depăşit 4,3 milioane de lei. Dintre aceste dosare, 1.612 au fost despăgubite în baza poliţelor de asigurare pentru locuinţe, iar diferenţa în baza asigurărilor dedicate companiilor. În acelaşi timp, valoarea medie a unui dosar de daună a crescut semnificativ, triplându-se în 2022, comparativ cu 2015 (chiar dacă în 2015 au fost despăgubite 693 dosare de daună, iar anul trecut 98). Aşadar, încheierea unei poliţe de asigurare va face mereu diferenţa în cazul producerii unui eveniment neprevăzut.