Sorin Grindeanu – despre schimbarea din funcție a procurorului general şi a şefei DNA

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că se va întâlni cu ministrul Justiţiei pentru a avea discuţii pe tema declaraţiilor acestuia referitoare la schimbarea din funcţie a procurorului general şi a şefei DNA, precizând însă că nu e treaba sa să facă „evaluări de activitate” pentru aceste persoane.
„N-am avut o discuţie cu domnul ministru. (…) Am auzit de decizia CCR, nu am citit-o şi nu cred că e treaba mea. Eu cred că e treaba Ministerului Public, nu vreau să intru în detalii de acest tip. (…) E un domeniu în care cei, cred, care trebuie să aplice decizia CCR trebuie să respecte legea. Nu e o chestiune care să ţină de primul ministru. (…) Nu cred că e treaba mea să fac astfel de evaluări şi nici nu o s-o fac. Nu e treaba primului ministru să facă evaluări de activitate la procurorul general sau la structuri de acest tip”, a spus Grindeanu.
Întrebat dacă va avea discuţia în cursul acestei zile, premierul a răspuns: „O să încerc să mă văd, să văd care e şi programul dânsului; azi mai avem şi Parlament”.