Șovăiala autorităților ne dă de bănuit! ÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ!

Nu mai este pentru nimeni o surpriză să afle că negrul se transformă în alb cu ajutorul instituțiilor statului. Avem multe exemple, nu insistăm! Nici nu mai contează până la urmă cine-i vinovat, dacă este un vinovat, dacă este o ilegalitate, dacă… Vorbesc bineînțeles de ancheta derulată zilele trecute în domeniul exploatării, transportului, comerțului cu lemn, la Petroșani.

Scurt rezumat:

-Alertă în miez de noapte de la o persoană: posibil transport ilegal de lemn în Petroșani!

-Mers la fața locului, verificat, primit răspuns de la SNAU 112. Transport care nu figurează, adică ilegal la momentul acela.

-Chemat autorități să verifice, nu-i treaba mea, nu sunt organ de cercetare, sunt doar un simplu jurnalist care a răspuns unui cititor.

-Autorități, adică polițiști, specialiști, ori alte somități de gen, se căcăie o noapte întreagă să afle dacă e legal. Nu mai este pentru mine surprinzător că unii polițiști ori alți angajați ai statului habar nu au ce trebuie să facă. Gândul lor e sigur la ce pensie vor primi după trecerea în rezervă la 42 de ani. Să nu detaliem…

-Patronul firmei care făcea transportul vine la fața locului, e supărat, dar nu pe noi, pe jurnaliști. E supărat pe instituțiile statului (adică STS) care-l declară timp de o noapte în ilegalitate.  Îi dau omului dreptul să-și spună părerea, nu am motive să nu o fac. Ceea ce spune este de necrezut pentru orice om de rând.

ÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ – doveditor mai jos:

 

  • Omul are ”linie directă” cu STS, cu secretar de Stat, cu factori răspunzători, adică oameni care sunt plătiți din buzunarul nostru să se asigure că tot ce pleacă din pădurile românești este perfect legal. 
  • Lăsați-mă să fiu contrariat, să am rezerve, să cred că nu este sănătos să stai la taclale într-un grup de comunicație exclusivist. M-am interesat și în respectivul grup de WhatsApp, de care vorbește patronul în cauză, nu sunt toți operatorii – întreprinzătorii din industria lemnului. Ba chiar cei pe care i-am întrebat nu știau de existența lui. Nu știu, nu mă pronunț, nu spun că e ilegal. Știu doar că e imoral din punctul meu de vedere!
  • Sunt sunat de cineva de la STS, că au și ei punctul lor de vedere, că ei n-au greșit. După ce află că am niște probe solide nescoase încă la lumină, băieții dau bir cu fugiții.
  • I-am căutat eu, să-și spună necazul, dar jur că n-am mai dat de unul. Băieți, ar cam fi timpul să vă hotărâți, să comunicați eficient, să vă asumați erorile dacă le faceți. Greșeala se repară, e de acceptat. Fâstâceala și prostia nu!

P.S. Cei care ați ratat esențialul articolului meu precedent vă spun doar că e cazul să-l recitiți. Editorialul meu nu a vrut să arate legalitatea sau ilegalitatea transportului, deci nu mai insistați! Am urmărit doar să prezint încă o mostră de incompetență crasă a autorităților, lucru pe care l-am reușit!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul: 0721048943 pe Whatsapp sau Signal

Alba – neagra cu un transport de lemn, jucată de autoritățile statului