”Spartan” amendat cu 5000 de lei

Individul a prins curaj în fața polițiștilor și a încercat să-i împiedice să-și facă datoria. La mijloc era vorba de o domnișoară pusă pe scandal, pe care individul a crezut că o va impresiona. S-a dus acasă cu un ”bonus” de 5000 de lei. Domnișoara a ajuns la secție.

Un bărbat din municipiul Deva a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 5000 de lei, după ce a intervenit într-o acțiune a polițiștilor deveni. Agenții au fost solicitați la un local unde o tânără făcea scandal, iar cele sesizate s-au confirmat. Polițiștii au încercat să o calmeze pe femeie, dar fără succes.

Au încercat să o legitimeze și pentru că a refuzat de mai multe ori, polițiștii au decis să o ducă la secție. Acesta a fost momentul în care scandalul a luat amploare. ” Echipajul de poliţie a intrat în localul public menţionat şi a purtat discuţii explicative cu această persoană despre cele sesizate şi nevoia de legitimare, însă persoana a refuzat legitimarea şi a devenit agresivă verbal şi comportamental cu organele de poliţie, motiv pentru care acestea au procedat la încătuşarea acesteia în vedere conducerii sale la sediul poliţiei pentru legitimare.

Astfel cum se obervă pe înregistrările efectuate cu dispozitivele BodyCam de către echipajul de poliţie, în timp ce un agent de poliţie proceda la încătuşarea acestei persoane de sex feminin, în local a intrat petentul, arătându-se surprins de cele care se petreceau, iar organele de poliţie i-au solicitat în mod repetat să păstreze distanţa şi să părăsească localul, însă petentul nu s-a conformat, din contră, s-a apropiat de persoana care era încătuşată şi solicita explicaţii organelor de poliţie despre motivele încătuşării persoanei de sex feminim.

Mai mult, după ce petentul a fost încătuşat şi înlăturat din local, pe terasa acestui local i-a spus agentului de poliţie care l-a încătuşat că „De era de unu ală mare, vă dădea deja”, se arată în dosarul în care ”samariteanul” a cerut anularea amenzii. Instanţa din cadrul Judecătoriei Deva a apreciat că nu se poate reţine vreo împrejurare care să justifice înlocuirea sancţiunii cu amenda cu cea a avertismentului, având în vedere comportamentul şi limbajul agresiv al petentului, precum şi atitudinea sfidătoare faţă de organele de poliţie. Prin urmare cererea de anulare a sancțiunii a fost respinsă de judecătorii din Deva, însă soluția nu este definitivă.