Specialiștii de la INSEMEX, formatori pentru salvatorii minieri din Columbia

Profesionalismul INSEMEX Petroșani este recunoscut la nivel mondial. Doi specialiști – cercetători de la INSEMEX Petroșani vor contribui la perfecționarea salvatorilor minieri din Columbia.

 
Artur Găman, director general al INSEMEX și Daniel Pupăzan – director tehnic – vor participa în luna octombrie la ediția a treia a Meeting-ului Național al Salvatorilor Minieri – Santa Marta, Columbia.
Organizatorii apreciază că experiența dobândită de reprezentanții statului român, dar și bagajul profesional pe care îl au cei doi hunedoreni invitați ”ar reprezenta o contribuție majoră în pregătirea salvatorilor minieri din Columbia”.
Reprezentanții INSEMEX vor prezenta la întâlnirea cu grupul de lucru din Columbia două teme individuale:

  • Securitate Minieră – în mod special cercetare și/sau experiențe în prevenirea și controlul exploziilor de metan și praf de cărbune.
  • Modelul de pregătire psihologică a salvatorilor minieri în corelație cu factorii de mediu.

Întâlnirea va avea loc în perioada 18-19 octombrie, 2018. Scopul reuniunii este de a pregăti membrii Serviciului Național de Salvare Minieră pentru prevenirea accidentelor miniere, respectiv privind standardele de competență necesare operațiunilor de salvare minieră, precum și pentru a întări relațiile de colaborare dintre cei ce-şi desfăşoară activitatea în acest domeniu.
Meeting-ul este organizat de Agenția Națională pentru Minerit din Columbia, care, de altfel, va suporta integral şi cheltuielile ocazionate de deplasarea şi cazarea celor doi specialişti.

În anul 2019, Columbia va organiza cea de-a IX-a Conferinţă a Organismului Internaţional de Salvare Minieră – IMRB.