SRI, pe lista clienților Hexi Pharma între 2011 și 2016

SRI a achiziţionat dezinfectanţi de la Hexi Pharma în proporţie de 10% din valoarea totală a achiziţiilor în domeniu, în perioada 2011-2016, însă în prezent nu mai există nicio relaţie contractuală între serviciu şi compania respectivă, informează Comisia parlamentară de control a activităţii SRI.
„În prezent, SRI, prin autorităţile contractante (Direcţia Medicală şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”), nu are raporturi comerciale cu operatorul economic SC Hexi Pharma SRL. În intervalul 2011 – februarie 2016, unităţile sanitare menţionate au efectuat achiziţii directe, concurenţial, prin catalogul electronic din SEAP de la această societate comercială (în cuantum de aproximativ 10% din valoarea totală a dezinfectanţilor achiziţionaţi) cu respectarea legislaţiei în vigoare în domeniul achiziţiilor publice şi a reglementărilor specifice unităţilor sanitare. Relaţiile contractuale s-au încheiat ca urmare a unor neconcordanţe pe care instituţia le-a identificat”, precizează comisia parlamentară de control asupra activităţii SRI, printr-un comunicat remis Mediafax.
Membrii comisiei mai spun că, în urma verificărilor efectuate la nivelul SRI, „nu au fost identificate niciun fel de alte legături între activitatea SRI şi SC HEXI PHARMA SRL, respectiv administratorii şi/sau acţionarii acesteia”
„Având în vedere faptul că în momentul de faţă este în desfăşurare o anchetă penală şi, pe de alta parte, la nivelul obiectivului asumat de SRI <> există operaţiuni în desfăşurare, menţionăm, spre informarea opiniei publice, următoarele: conducerea SRI şi-a reiterat disponibilitatea de a oferi Comisiei amănunte suplimentare, după caz, despre problematica/subiectele supuse verificărilor Comisiei în condiţiile cadrului legal; comunicarea publică a Comisiei este supusă aceloraşi condiţionalităţi legale”, se mai arată în comunicat.
SRI a transmis, între 2011-2016, preşedinţilor României, prim-miniştrilor, preşedinţilor Parlamentului, miniştrilor Sănătăţii, 115 documente vizând infecţiile intraspitaliceşti şi doar 4 informări privind Hexi Pharma, către autorităţi locale din Cluj şi Vâlcea şi MS, potrivit Comisiei SRI.
sursa- antena3.ro