Statele Unite ale Americii au atacat Siria, ca răspuns la atacul chimic din nord vestul țării. 59 de rachete au fost lansate asupra unei baze aeriene siriene

Statele Unite au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuieşte forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad. 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ţinte din baza „Shayrat”.
Aceste lovituri, prima operaţiune militară a Statelor Unite contra regimului sirian, au fost efectuate cu „59 de rachete” de croazieră Tomahawk, a anunţat Casa Albă, precizând că acestea au vizat baza aeriană Shayrat „asociată programului” de arme chimice al Damascului şi „direct legată” de evenimentele „oribile” de marţi.
Armata SUA a informat forţele ruse înainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene şi nu a vizat acele secţiuni ale obiectivului unde ruşii erau consideraţi a fi prezenţi, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis.
Informând reporterii asupra operaţiunii, Davis a declarat că armata SUA a avut „multiple” conversaţii joi cu forţele ruse înaintea atacului, folosind o linie de comunicaţii stabilită anterior şi care servea la prevenirea unei confruntări accidentale în Siria în timpul luptelor împotriva grupării Stat Islamic.