Tânăr din Petroșani, condamnat pentru trafic de migranți

Bărbatul din municipiul Petroșani are mai multe condamnări la activ, de la conducere fără permis și până la . Ultima pedeapsă primită la Tribunalul Caraș- Severin, pentru trafic de migranți, l-a dus direct în pușcărie. R. Fănel a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal granița mai mulți indieni.

”În data de 16 decembrie 2022, în jurul orelor 12:00, în zona situată imediat după frontiera de stat, la aproximativ 400-500 metri de localitatea Iam, inculpatul a îndrumat și călăuzit, un grup de șapte migranți de origine indiană, migranți ce au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, intenționând să îi conducă, pedestru, înspre un autoturism cu care urmau să fie transportați până în Municipiul Timișoara, pentru ca mai apoi aceștia să fie preluați de alte persoane și să treacă ilegal frontiera de stat a României spre Ungaria, având ca destinație finală țări din vestul Europei, inculpatul săvârșind acțiunile ilicite cu scopul de a obține suma de 300 de euro, promisă pentru săvârșirea infracțiunii. (…)Inculpatul a precizat că atunci când s-a apropiat dinspre frontieră cu cei şapte migranți, în apropierea localității Iam, pe lângă case părăsite, au fost observați de către polițiștii de frontieră. În acel moment a văzut un jeep şi a fugit de lângă grup, încercând să se ascundă. Cu toate acestea, inculpatul a fost imobilizat de poliţişti şi condus la sediul poliţiei de frontieră”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Recidivistul din Petroșani a fost condamnat de Tribunalul Caraș- Severin la 3 ani de închisoare pentru trafic de migranți în stare de recidivă, astfel că după contopirea pedepselor anterioare va executa în detenție 5 ani 2 luni și 20 de zile.