Tartă alsaciană cu păstrăv afumat

1

Ingrediente (2 bucăți):

300g-făină + făină pentru blatul de lucru

0,25 cub-de drojdie proaspătă (cca. 10 g)

2prize-de zahăr

170ml-de lapte călduţ

5 linguri-de ulei de măsline

1 -dovlecel mic

1 -ceapă roşie mică

0,5 pahar – de smântână (= 100 g)

1 pachet -de fileuri de păstrăv afumat (= 125 g)

1-2 linguri-de mălai

2 linguri -de verdeţuri tocate în amestec (de ex. pătrunjel, mărar, cimbru)

sare și piper proaspăt măcinat

Preparare:

1-Strecuraţi făina într-un

[sociallocker]

castron, faceţi o adâncitură în mijloc, sfărâmați în aceasta drojdia, presăraţi zahăr deasupra, amestecaţi cu 50 ml de lapte călduţ şi lăsaţi la dospit, acoperit, cca. 30 de minute într-un loc cald. Adăugaţi 1/2 de linguriţă de sare, 4 linguri de ulei şi restul de lapte, frământaţi un aluat elastic şi mai lăsaţi-l să dospească încă cca. 30 de minute.

2-Spălaţi şi curăţaţi dovlecelul, curăţaţi ceapa, tăiaţi-o felii subţiri împreună cu dovlecelul, condimentaţi cu sare şi piper, picuraţi deasupra restul de ulei şi preparaţi-le la grill într-o tăviţă de aluminiu cca. 10-15 minute. Pe un blat de lucru presărat cu făină, întindeţi aluatul modelând două cercuri (Ø 28 cm) şi ungeţi-le cu smântână. Cu ajutorul unei furculiţe, rupeţi păstrăvul în bucăţi.

3-Aşezaţi pe tarta alsaciană legumele preparate la grill şi păstrăvul. Presăraţi puţin mălai pe o piatră pentru copt pizza, aşezaţi tartele alsaciene pe aceasta una după cealaltă, preparaţi-le la grill cca. 4-5 minute şi serviţi-le după ce aţi presărat deasupra verdeţuri.

 

[/sociallocker]

 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.