Ingrediente (8 porții)
Aluat:
| 100 g | margarină |
| 150 g | iaurt |
| 300 g | făină |
| 2 | ouă |
| praf de copt | |
| sare |
Umplutură:
| 100 ml | ulei |
| 400 g | ficat de miel |
| 400 g | ficat de pasăre |
| 200 g | cașcaval |
| 3 | cepe |
| 2 | ouă |
| sare | |
| piper | |
| semințe de pin | |
| muguri de soia |
Preparare
1-Se prepară aluatul. Se freacă untul cu o linguriță de sare și cu cele 2 ouă. Se adaugă iaurtul, se omogenizează și se presară făina amestecată cu praful de copt. Se frământă și se lasă 20 minute la rece.
2-Se fierbe ficatul de miel și ficățeii de pasăre. După ce s-au răcit se dau prin mașina de tocat. Se prăjește ceapa în 3 linguri de ulei, doar cât să devină aurie. Se adaugă amestecul de ficat. Se încorporează două ouă și se amestecă încontinuu.
3-Se presară sare și piper după gust.
4-Se întinde o foaie de 3 mm grosime și se pune în tava de tartă unsă cu unt. Se întinde umplutura, peste care se presară cașcavalul ras și semințele de pin.
5-Se coace 30 minute la foc moderat. Se ornează cu muguri de soia.

