Tartă cu ficat de miel și semințe de pin

Ingrediente (8 porții)

Aluat:

100 g margarină
150 g iaurt
300 g făină
2 ouă
praf de copt
sare

Umplutură:

100 ml ulei
400 g ficat de miel
400 g ficat de pasăre
200 g cașcaval
3 cepe
2 ouă
sare
piper
semințe de pin
muguri de soia

 

Preparare

1-Se prepară aluatul. Se freacă untul cu o linguriță de sare și cu cele 2 ouă. Se adaugă iaurtul, se omogenizează și se presară făina amestecată cu praful de copt. Se frământă și se lasă 20 minute la rece.

2-Se fierbe ficatul de miel și ficățeii de pasăre. După ce s-au răcit se dau prin mașina de tocat. Se prăjește ceapa în 3 linguri de ulei, doar cât să devină aurie. Se adaugă amestecul de ficat. Se încorporează două ouă și se amestecă încontinuu.

3-Se presară sare și piper după gust.

4-Se întinde o foaie de 3 mm grosime și se pune în tava de tartă unsă cu unt. Se întinde umplutura, peste care se presară cașcavalul ras și semințele de pin.

5-Se coace 30 minute la foc moderat. Se ornează cu muguri de soia.