Tată amenințat de propriul fiu că-l împușcă!

Incidentul a avut loc în statul Râu Alb de pe raza comunei Sălașu de Sus, unde polițiștii au fost chemați să vină de urgență de către un localnic. Aceasta le-a spus că fiul său în vârstă de 24 de ani are un pistol și amenință că-l împușcă.

”În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că: la data de 01.01.2021, în urma apelului la SNAU 112, efectuat de către numitul (…), cu privire la faptul că fiul său face scandal și l-a amenințat că îl împușcă, cu ocazia deplasării echipei operative, la fața locului, s-a stabilit că numitul (…), cu vârsta de 22 ani, pe fondul consumului de alcool a făcut scandal și l-a amenințat pe tatăl său că îl împușcă. Fiind întrebată, numita (n.r. mama tânărului), despre locul unde se află arma și muniția, aceasta a condus echipa operativă în grădina casei, lângă un zid de piatră, unde cu ajutorul unei sape, a descoperit pământul de pe locul unde se afla arma. La locul indicat, a fost identificat un colet învăluit cu bandă de culoare albă, iar ulterior trecând la despachetarea coletului, a fost identificată o armă de tip pistol cât și muniția acestuia”, se arată în dosar.

Polițiștii au realizat imediat că arma este una neletală, respectiv un pistol pentru autoapărare folosit cu muniție de zgomot și muniție încărcată cu gaze iritant-lacrimogene. Nu avea serie iar tânărul ar fi achiziționat-o de pe piața neagră întrucât nu are permis de port armă. A fost acuzat de comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și condamnat de Judecătoria Hațeg la pedeapsa de 2700 lei amendă penală. Instanța de judecată a dispus și confiscarea armei deținută ilegal de tânăr, dar soluția nu este definitivă