Tată și fiică, pregătiți de același antrenor!

Bianca Mei-Roșu, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis de masă la categoria ei de vârstă, a moștenit microbul pentru acest sport de la tatăl ei. Cei doi au avut același antrenor, pe Viorel Filimon, tehnicianul echipei naționale feminine.

Are doar 13 ani, iar la primul concurs internațional la care a participat, în acest an, Top 10 Europa, a concurat cu jucătoare cu câțiva ani mai mari ca ea și a ocupat un onorabil loc 7.

Bianca Mei Roșu este una dintre speranțele tenisul de masă de la noi. Puștoaica a moștenit pasiunea pentru acest sport de la tatăl ei, care la rândul său a făcut tenis de masă de performanță, cei doi fiind pregătiți de același antrenor, tehnicianul lotului național feminin.

„Tatăl meu a făcut înainte cu domnul Filimon și m-a dus și pe mine la dânsul. Și mi-a plăcut foarte mult” – Bianca Mei- Roșu, componentă a lotului național de cadete.

A practicat și înotul

Înainte de tenis, tânăra a făcut și înot, dar, când s-a apucat de tenis de masă, părinții și-au dat seama că nu poate să meargă în paralel cu cele două sporturi și a renunțat la natație.

 Nu îi pare rău, pentru că de 7 ani câștigă medalii după medalii la tenis de masă. Fanul numărul unu al ei este chiar tatăl său!

”Când sunt concursuri foarte grele vine cu mine, dar este foarte liniștit, se uită doar la meci” – Bianca Mei-Roșu, componentă a lotului național de cadete. 

Bianca este elevă în clasa a 8-a, iar pentru ea, școala este la fel de importantă ca și tenisul de masă.

”Profesorii sunt foarte înțelegători cu mine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să învăț. Nu iau note pe ochi frumoși, trebuie să învăț mult” –  Bianca Mei-Roșu, componentă a lotului național de cadete. 

Deși are doar 13 ani, fata și-a trasat obiectivele pe plan sportiv.

„Vreau să ajung campioană mondială și să fac parte din echipa națională de tenis de masă de senioare” – Bianca Mei-Roșu, componentă a lotului național de cadete. 

Are o cameră plină cu medalii și trofee

În cei șapte ani de tenis de masa, Bianca a participat la foarte multe concursuri interne și internaționale, de unde s-a întors de fiecare data cu medalii. În casa de la Constanța, părinții i-au amenajat o cameră pentru ele.

Sportiva este componentă a lotului national de cadete și se situează pe locul 15 european, pe locul 25 mondial și în vârful clasamentului Federației Române de Tenis. În 2017 a câștigat două medalii de aur, la Cupa României și Campionatul Național de Copii între 8 și 10 ani și locul 3 la Top 12 Copii între 8 și 10 ani.

În 2018, a ocupat locul întâi la Top 16 Stiga Masters, locul întâi la Euro Mini Champ, locul întâi la Top 12 junior 3, locul întâi la Campionatul Național pe Echipe, copii între 8 și 10 ani și două locuri trei la Campionatul Național “dublu” mixt și ITTF JUNIOR CIRCUIT PREMIUM ITALY JUNIOR&CADET OPEN, Lignano.

În 2019, a câștigat 7 medalii de aur la concursuri interne și internaționale, două de argint și 3 de bronz.

În 2020 are în palmares locul 5 pe echipe la ITTF JUNIOR CIRCUIT PREMIUM CZECH JUNIOR &CADET OPEN, Hodonin. Două locuri întâi la Campionatul Național pe echipe (junioare 2) și Cupa României (junioare 2), două locuri 3 la Cupa României (junioare 2) și Campionatul Național pe echipe ( junioare 2) și locul 7 la Top 10 Europa, la cadeți.