Taur împușcat de posibili braconieri! Polițiștii rurali, deranjați că  le-am stricat somnul de frumusețe! VIDEO

Incident deosebit de grav în zona Vața din județul Hunedoara, unde proprietarul unui taur și-a descoperit animalul împușcat de cineva, posibil braconieri. Animalul era devorat de sălbăticiuni iar omul a alertat autoritățile. Dar cine să-l bage în seamă, că polițiștii rurali din zonă au fost foarte ofuscați de sesizare. Ba chiar nu i-au dat curs ore-n șir, până când omul, fără a avea altă soluție, a apelat la noi, cei de la Observatorul Național.

În cele din urmă lucrurile s-au urnit și s-a făcut o anchetă la fața locului, dar cu mare lehamite și cu mare supărare din partea celor plătiți din bani publici. Mai mult, proprietarul animalului a fost luat la rost de polițiștii ofuscați. În toată acestă poveste nefericită am întâlnit și profesioniști, oameni care-și fac meseria și dau dovadă de profesionalism, lucru pe care trebuie să-l recunoaștem. Tocmai din acest motiv trebuie să mulțumim ofițerului de presă al IPJ Hunedoara, dna. Carla Strujan, pentru că a cooperat pe deplin cu noi și și-a convins polițiștii din zona rurală că trebuie să-și facă datoria, să soluționeze un posibil caz penal. 

De altfel, IPJ efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de uz de armă fără drept şi uciderea animalului, cu intenţie, fără drept. ”Poliţiştii au fost sesizați despre faptul că pe raza satului Căzănești a fost găsit un animal (taur), despre care apelantul susține că ar fi fost împuşcat de persoane necunoscute. În baza sesizării, patrula de intervenție s-a deplasat la fața locului (într-o zonă greu accesibilă), unde a fost găsit animalul în cauză (care era devorat de animale sălbatice). În cauză, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de uz de armă fără drept şi uciderea animalului, cu intenţie, fără drept, cercetările beneficiind de sprijinul specialiştilor în medicină veterinară din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor şi a D.S.V.S.A. Hunedoara”, informează IPJ Hunedoara.

Ce am aflat noi?

Proprietarul animalului împușcat l-a găsit dimineața și a făcut primul apel la 112 în jurul orei 7. Nimeni nu l-a băgat în seamă circa 12 ore. Ne-a sumat pe noi și ne-am dus la fața locului, deși sunt vreo 200 de kilometri de Petroșani. La 7 seara am alertat noi, tot prin 112, autoritățile și abia atunci s-au urnit și polițiștii rurali din zona respectivă, adică din cadrul Postului din Vața. La fața locului, agenții erau preocupați de faptul că taurul împușcat nu are elementul de identificare în ureche. Mai că nu i-au reproșat proprietarului că taurul nu are blana mov cum are văcuța Milka, ori alte bazaconii, demne de un angajat al statului. Nu știm dacă lucrurile stau așa, iar domnii de la Inspecția Internă din cadrul IPJ Hunedoara ori IGPR ar trebui să se sesizeze, dar oamenii vorbesc că în zonă ar fi o mare încrengătură între polițiștii și o categorie de oameni potenți financiar care sunt și vânători. La aceste zvonuri poate răspunde doar o anchetă minuțioasă a polițiștilor de cercetare disciplinară, dacă au sâmbure de adevăr sau sunt false. Acțiuni de braconaj au mai fost în zona respectivă, multe soluționate cu dosare penale și autori prinși, dar anchetele erau derulate de IPJ Hunedoara prin Serviciul de Arme și Explozivi, în special de polițiști profesioniști. Am mai aflat și că în zona respectivă, în perioada în care a fost împușcat taurul omului, a fost organizată o partidă de  vânătoare. Este posibil ca unul dintre participanți, dacă este vorba de o partidă de vânătoare legală (lucru pe care încă n-am reușit să-l elucidăm), să fi confundat bovina cu vânatul și să fi tras. Totuși, dacă era un om? S-a mai întâmplat chiar la noi în județ, tot cu asemenea lentoare acționau autoritățile? 

CONDUCEREA MAI, IGPR ȘI IPJ-HUNEDOARA DUPĂ VERIFICĂRI CU PRIVIRE LA ACEST CAZ GRAV CU SIGURANȚĂ VOR LUA MĂSURI ÎMPOTRIVA CELOR CARE AU UITAT CĂ SUNT ÎN SLUJBA CETĂȚEANULUI.

REVENIM PE ACEST SUBIECT ÎN PERIOADA URMĂTOARE CU NIȘTE DETALII EXPLOZIVE ȘI IMAGINI VIDEO! ȚINEȚI APROAPE DE NOI!

VIDEO