Tiberiu Iacob Ridzi – Asistență tehnică gratuită din partea Comisiei Europene pentru Valea Jiului în programul regiunilor miniere în tranziție

Valea Jiului va beneficia de asistență tehnică gratuită din partea Secretariatului Platformei Regiuni Miniere în Tranziție, asta după ce aplicația pentru programul START, depusă împreună de primăriile din Valea Jiului  fost selectată în acest sens.
Anunțul a fost făcut, la Petroșani, de primarii din Petroșani, Petrila, Vulcan, Lupeni și Uricani, care, după mult timp,  s-au așezat la aceeași masă și au reușit să scrie proiecte comune pentru o dezvoltare integrată a Văii Jiului.
”Este încă o etapă, prin câștigarea acestui proiect. Regiunea Văii Jiului a aplicat la Bruxelles pentru a primi asistență tehnică gratuită din partea START, care este un organism pe lângă această platformă. Din informațiile pe care le avem, sunt șase regiuni care vor primi asistență tehnică gratuită din cele 41 câte există în Europa unde mai există carbine și energie pe carbine. Noi am trimis această aplicație, a fost declarată câștigătoare și urmează, săptămâna viitoare, în perioada 16 – 17 octombre, să fim prezenți la Bruxelles, la întâlnirea pe care o vor organiza cei de la Platforma Regiunilor Carbonifere, unde se vor stabili pașii ce urmează să se întâmple în această direcție”, a declarat primarul  Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Prin această asistență tenică vor fi identificate proiectele – 25 la număr speră edili – care vor fi incluse în strategia de dezvoltare a Văii Jiului, aflată în lucru la Ministerul Fodurilor Europene. Iacob -Ridzi a precizat că, practic, se pregătesc pentru exercițiul financiar 2021 – 2027 cu această strategie, asttfel încât să existe o tranziție cât mai justă, mai bună, în legătură cu restructurarea mineritului și situația socială și economică a Văii Jiului.