Tiberiu Iacob – Ridzi cere închiderea efectivă a drumului spre Parâng

Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani, a cerut printr-o adresă oficială celor de la Consiliul Județean Hunedoara închiderea efectivă a drumului spre Parâng, din cauza riscului imens de accidente. Este drum județean, aflat în administrarea CJ Hunedoara.
Există indicatoare care avertizează că pe perioada iernii accesul auto este interzis, drumul fiind închis, dar și așa nu puțini sunt șoferii care urcă cu mașinile în munte și ajung chiar pe pârtii. Riscurile sunt foarte mari, atât pentru șoferii inconștienți, care pot suferi accidente grave, cât și pentru turiștii care se pot trezi, pe pârtie, cu o mașină în față.
”Am făcut ieri și am și trimis-o la Consiliul Județean, o adresă către dl. Președinte Bobora pentru a lua măsuri astfel încât drumul spre Parâng să fie închis și fizic, cel puțin de la pilonul 17, dacă nu de jos, sau făcut un program astfel încât să nu mai fie acces auto. Sunt două motive. Unul dintre motive este că au fost incidente legate de intrarea pe pârtie a unor mașini. În al doilea rând, au rămas împotmolite, pe drum, într-unul dintre tunelele acelea care se montează. Deci, pe un drum închis printr-o hotărâre a Consiliului Județean, fiindcă este drum județean, și în construcție clar accesul ar trebui închis sau, cel puțin, foarte serios limitat”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.