Tiberiu Iacob – Ridzi: "Există o mare oportunitate pentru România – și în special pentru Valea Jiului – de a beneficia de 1 miliard de euro în următorii 7 ani"

Tiberiu Iacob – Ridzi, se află în aceste zile în Polonia, unde participă la Conferința Internațională “Towards a Green Economy – Exchange of experiences of European coal regions”.
„Există o mare oportunitate pentru România – și în special pentru Valea Jiului – de a beneficia de 1 miliard de euro în următorii 7 ani. Depinde de guvern, de autoritățile județene și cele locale dacă vom reuși în acest demers. Este nevoie de multă muncă, de proiecte viabile și tenacitate, de oameni foarte bine pregătiți care să lucreze în această zonă a atragerii de fonduri europene. Personal, știu ce am de făcut. Am inițiat deja demersuri în acest sens, iar Petroșaniul – și Valea Jiului implicit – poate fi un exemplu de bune practici și pentru alte zone din România în ceea ce privește tranziția de la cărbune și transformarea zonelor monoindustriale”, a delarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.