Tiberiu Iacob – Ridzi, face demersuri pentru declararea Văii Jiului drept zonă metropolitană

Tiberiu Iacob – Ridzi, a demarat demersurile pentru ca zona Văii Jiului să fie declarată zonă metropolitană, după modelul altor areale similare.
În aceste zone metropolitane, locuitorii nu au nevoie de declarații pe propria răspundere pentru a se deplasa dintr-o localitate în alta, pe o rază de 30 de km, iar Valea Jiului nu doar că este privită ca un tot – unitar, ci există aici și mai multe Asociații de Dezvoltare Intercomunitară pe ”scheletul” cărora sunt constituite aceste areale.
 
“O să iau legătura cu ceilalți colegi primari din Valea Jiului pe această temă a zonelor metropolitane. Am studiat Legea 351/2001 și dacă toate Consiliile Locale din aceste localități se asociază în acest scop al declarării zonei Văii Jiului ca zonă metropolitană, putem să intrăm și noi alături de cele 22 de zone metropolitane existente la acest moment în România. De precizat că demersul va dura cel puțin 2 – 3 luni, pentu că sunt anumiți pași legali de parcurs și trebuie adoptate hotărâri de consiliu în acest sens de către fiecare localitate în parte”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
.